Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Tuesday, July 27, 2010

Makan Mlm Berbuka Puasa


Isnin....umie puasa lagi...hari ni pun puasa...
selamat hari nisfu Syaaban...mesti ramai gak org puasa hari ni kan...selamat berpuasa...

balik kerja petang semalam...badan rasa lemah-lemah jer..x larat lak...boleh pulak umie tertido di sofa..kul 7 baru terjaga..dah la nasi dan lauk x masak lagi..nasib baik ayam dah dikeluarkan dan frige...

so...terus masak nasi dan sediakan bahan utk wat kari...
dah 2 minggu umie makan kari..last week hari jumaat umie masak kari dan hari isnin minggu ni pun umie masak kari...

just a simple kari...
umie buka almari makanan nak cari santan tp xda...xperla kalu xda santan...kari pun still sedap gak..hehehe....
ada member umie di facebook kata dia x pernah masak kari dalam seumur hidup dia.. nasib baik dia x kawin lagi..kalu x..husband minta masak kari nanti x tau nak masak...hahhhaa
kari yang umie wat ni pulak just simple..tumbuk bawang merah, bwg putih dan cili...tumis..masukkan ayam...masukkan kari...kacau-kacau..tambah air dan air asam jawa...masakkan hingga daging lembut..tambah garam sikit..dan siap..hehehe




so..siap lah kari ayamnya...hhehehhee




ni pulak makanan sampingan..kat sini durian x kira musim..kalu kat sarawak, kalu x betul musimnya susah nak dapat...mak buyung jgn mengidam dulu yer..sarawak susah nak dapat durian time ni...yg ada setakat ni miri je umie dgr dah ada durian ni..

durian ni member umie bagi..thank Mai a.k.a Maizatul..disebabkan umie berpuasa semalam..dia bagi umie durian..hehhe...yang lain dapat buah rambutan jer..org lalu tempat umie tercium bau durian..alasan kukuh umie jawab..umie puasa...so xla diaorg nak kata umie makan durian pulak..hahaha...tp memang betul pun puasa..hehhehe....hari ni nanti nak masak apa pulak yer...???

5 comments:

  1. diak nyam eh..hehe.. i love my mum pun kari..hehe.. luckly my girl pande masak..neh mun ngak kawen nda ssh menyabek bak pisiek :)

    ReplyDelete
  2. @Kenny De
    hehehe...isteri yang pandai masak dapat memikat hati suami..ko b4 eh ngak pande pisiek tp ngah nikah..alhamdulillah...pande ngak pisiek

    ReplyDelete
  3. akou terer pisiek nyaam jegem maggi un..hak3!

    ReplyDelete
  4. oh ya hor... btw, when fasting month start?

    ReplyDelete

meh la kongsi pendapat korang kat sini...