Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Saturday, July 10, 2010

Floria 2010....Intro

Bismillah....

u all tau x sekarang ni kat Putrajaya ada Festival Bunga atau lebih dikenali sebagai Floria???
Meh umie nak hebah kan sikit...actually umie pun baru tau gak..b4 ni dah tau dah Floria nak wat bulan 7 tp x ingat lak tarikhnya....so hari ni dah start dah 10hb hingga 18hb Julai 2010....
umie tau ni pun member umie yang bagi tau....
dah tau ada floria..apa lagi..umie terus charge bateri camera dan belek balik camera godang umie yg x terusik sejak berbulan-bulan dah..dan hari ni baru la bawa camera tu jalan-jalan.....



ni lah dia...papan tanda Floria tu...sampai jer terus ambik gambar....


ni lak wajah puan empunya blog yang tembam..hehhehe...harus ada peace gitu sb mr. hubby tanya...mana tangan...terus angkat peace...hehhehe




umie dan mr. hubby parking kat sini jer sb dekat sikit kalu nak masuk pintu gerbangnya....
cuaca hari ni tadi macam nak hujan jer....



umie sampai sana lebih kurang 530 ptg..siap solat dan cari tempat parkingnya lagi....1 tempat parking dah penuh then cari lagi tempat parking lain..nasib baik ada....
ramai gak org time ni...ada yang nak balik dan baru sampai.....




tengok tu..berduyun-duyun org nak masuk ke khemah tu...
tp hari ni umie x habis tawaf pun kawasan ni...itupun x sampai separuh...
memandangkan hari dah mulai hujan turun....perut pun dah lapar....so..beredar jerlah dari situ..lagipun xbawa beg camera takut basah..lebih baik blah awal-awal....hhehehe
so setakat ni jer dulu gambar umie boleh tunjuk...nanti umie upload lagi yer..step by step tau..hehhehe....



1 comment:

  1. asslmkm wahai umik gadis melanau..saya wanita melanau..he..he..good u r post..i duk presint 8 di putra jaya sebelah ngan tmpat fiesta flora yg saban tahun di adakan..I peminat tegar bunga2 ni..
    Bagus..kite berharap dgn adanya pameran seumpama ini memberi kesedaran bahawa betapa pentingnya kita menjaga alam fliora dan fauna dengan mmbnteras pencemaran alam..
    Saya asal Mukah.anak melanau asli yang tempatnya masih terjaga alam semujadi..

    ReplyDelete

meh la kongsi pendapat korang kat sini...