Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Thursday, June 24, 2010

Zaman Sekolah....

Bismillah....


Sebelum ni umie xpernah pun tunjuk gambar umie time seolah menengahkan..kebanyakannya gamabar time dah kerja dan time belajar kat Poli dulu....
so nilah gambar umie time berseolah di SMK Sg. Paoh, Sarikei Sarawak....

gambar ni diambil pada tahun 1994 semasa umie berada di Tingkatan 1...
sebab kenapa umie bersekolah di sini kerana..umie ikut kakak...so, kakak umie mengajar kat sini..sepupu umie pun mengajar kat sini...majoriti studentnya dari kaum Iban..that why umie boleh berbahasa Iban...
Time Form 1 umie dok quarters kakak yang terletak dalam sekolah tu..dekat sikit la nak g sekolah sb boleh jalan kaki jer....

Masuk form 2 still tinggal kat quarters lagi tp..pertengahan form 2 my sis dan BIL dah beli rumah di kawasan Bandar Sarikei dan lepas tu umie dah ulang alik dari bandar ke sekolah..naik bus dan tambangnya rm1.20..jauh gak la...

actually umie ada anak saudara a.k.a anak kakak umie yang sulung sebaya umie dan duduk sama kelas dengan dia...diala yang teman umie pergi-balik sekolah...

u all tau x mana satu umie? hehehhe...umie berdiri di tengah sebelah kanan nombor 3. Kurus x umie dalam tu....hehheheh




ni pulak gambar time tingkatan 3..hehhe...klakar je muka time ni..hehhehe...yang tengah tu guru Bahasa Melayu umie...Cikgu Sabariah namanya..asal dari Kabong, Sarawak...



ni pulak gambar umie...ni rasanya time form 4..umie dan anak saudara umie dah pecah kelas..kalu u all nak tau..yang dok depan sekali, yang lelaki duduk tu la anak saudara umie...Lai namanya (lai dalam bahasa melanau adalah LELAKI) sekarang ni dah jadi cikgu..

dah 10 dah meninggalkan zaman persekolahan...gambar time sekolah rendah umie x dapat cari lagi...dulu umie ni nak kata gemuk..bukan gemuk sb kuat bersukan... tp lepas tu..dah stop bersukan...so membesar dengan sihat la kesudahannya..hehhehe

1 comment:

  1. Rindu plak tiba2 ngan kekawan kat sekolah dulu...

    ReplyDelete

meh la kongsi pendapat korang kat sini...