Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Monday, June 21, 2010

update di pagi Isnin...

Bismillah....


Hari ni hari Isnin...
Selamat kembali ke sekolah kepada cikgu-cikgu..adik-adik yang bersekolah tu
mesti ada yang tak sabar nak start sekolah sb nak jumpa kawan...tp mungkin ada gak yang x suka sb homework tak siap..almaklumla..time cuti sekolah gini la..mak ayah akan bawa anak-anak jalan-jalan..

hujung minggu ni tadi...umie x da g melancong g mana-mana...
just g KL beli stok tudung yang ditempah...
kali ni xambik gamabr la pulak sb mlm tadi lepas habis packing..mr. hubby terus antar ke kereta terus..sb takut pagi tadi x sempat nak mangangkut..2x trip turun naik nak ngantar kotaknya..bonet dan seat belakang pun penuh...nasib baik la muat nak letak beg umie pagi tadi...

hari ni umie outstation...x jauh pun..kal KL jer..di Hotel Brisdale selama 3 hari..hari Rabu balik dah...umie jadi urus setia utk PTK... kalu nak tanya pasal exam tu umie xtau langsung..yg umie tau..umie uruskan urusan dalam kelas je...luar dari tu bukan bidang kuasa umie...umie ni dipinjamkan utk jaga kelas jer..heheh..boleh gitu...

Biasanya....kalu umie g outstation..tak kira la kat mana-mana...
sehari sebelum..mr. hubby akan luangkan masa bersama umie..
biasanya umie dan mr. hubby akan keluar makan..jalan-jalan...
kali ni umie dan mr. hubby g makan kat Secret Recipe, Alamanda.....
umie kata kat mr. hubby nak makan spagetti...nak masak malas la pulak sb umie sorang je nak makan...then hubby lak nak makan durian cheese..

ingatkan nak g makan kat SR Presint 15 je..tp mr. hubby kata kat situ xda durian cheese so sebab tu la umie dan mr. hubby g makan kat Alamanda...


samapai kat alamanda kul 5 lebih so sempat lagi kalu nak minum petang dengan kek..beli mana-mana kek biasa mcm dalam gambar tu..boleh dapat free secawan kopi atau teh..tehnya pulak byk jenis..


ni pulak kek yang umie pilih..brownies..sedap..mcm kek biasa cuma kat dalam tu ada walnut...sedap..tp colatnya memang pekat tp kurang manis...



ni pulak favourite mr. hubby..durian cheese ni..ambik ko..dua sekali dia makan..memang sedap...x rugi sb duriannya memang terasa...


hari tu ktorg x order ni tp selasa lepas umie ada makan ni..ni pun sedap...strawberry marshmallow cheese...yang ni baru lagi...


ni lak air favourite umie dan mr. hubby...ambik ko..3 gelas sekali order..sampai waitress tu pen cengang..ah..3? hehhe..lepas tu waitress tu sengeh jer..hihihih

ada 2 org waitress yang hantar order ni..waitress 1st dah cengang sb air fresh watermelon order sampai 3 gelas..then waitress ke 2 pulak..cengang sb..dia tanya..mana lagi yang lain sb makanan byk mr. hubby order..then mr. hubby dengan slumbernyer menjawab...ni la..orgnya..berdua je makan..hahahha...waitress tu gelak jer...




ha..ambik...licin semuanya....umie order 5 air..3 gelas fresh watermelon, air kopi 1, teh 1 then kek durian cheese 2, brownies walnut 1, spagetti bolognese 1, chicken burger 1..hehhehe...hanya tinggal sikit jer bronies tu x larat nak habis..hehhe...

umie tanya mr. hubby..kenapa org cengang jer kt order byk gini...tau dia jawab apa..biasanya org datang makan kat secret ni makan sikit2 jer..dah la harganya pun boleh tahan..bukan makan mcm kita 2 ni....hahhaha..boleh pulak dia kata gitu..yg penting ktorg x membazir...hehehe
terpanjang pulak n3 kali ni...so..umie kejap lagi nak bertolak ke KL...so hopefully..umie ada masa nak update lagi..chaw chin chaw...


2 comments:

  1. aaiissshh tetibe cam teringin derian chess la pulak.... hehehehehehe

    jom singgah blog mie...

    klik sinie jom ke blog mimie azimask :D ...

    ReplyDelete
  2. pehh..brownies deaa...nyum2..

    ReplyDelete

meh la kongsi pendapat korang kat sini...