Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Tuesday, February 09, 2010

Sambungan n3 Penghujung Benua Asia

Bismillah....

assalamualaikum dan selamat pagi...hari ni umie nak sambung n3 pasal Penghujung Benua Asia ni...hahha..ayat diatas rasa mcm x boleh blah...sb apa..rasa mcm ayat cikgu la pulak..hahhaha...dulu umie pun pernah gak jadi cikgu sandaran selama setahun...di SMK Belawai...ayat pun lebih kurang jer..hahahha


ok....di Piai ni..bukan setakat ada laut tp ada jugak hutannya...paling banyak yang tumbuh kan sini adalah pokok bakau...


i like this pic..suka beno...



ni pulak time umie tengak duduk kat menara tinjau...kat sini u all boleh tengok burung-burung seperti helang ker...kalu ada nasib la..hehhe..penat gak naik tangganya..bukan penat apa takut jatuh je..kena hati-hati...


sign ni yang paling best "DILARANG MEMBUAT MAKSIAT"...hehehe....yer la..kawasan ni tertutup sikit..keliling pun pokok-pokok....patut la dia mention perkataan tu..hehhe..mr. hubby la yang soh umie ambik gambar kat sign tu..hahhaha
sepanjang berjalan di Taman Negara ni..semua ada laluan begini...sb apa..sb kat bawah tu ada tanah liat..x pasal-pasal kotor la u all berjalan tu nanti..kalu nasib baik jumpa babi hutan dan ayam hutan...yang umie ada nampak just ular tu adala then monyet..

bayangkanlah...nak pegi ikut laluan tu je dah 529m..kalu patah balik?.. ua ll kira la sendiri yer..hehehe....dapat la jawapannya nanti....hari tu rasanya umie dah berjalan sebanyak 2-3km...ada la kurang sikit lemak yang dah tepu kat badan umie ni..hahhaha

posing baik punya...xnak lepaskan bergambar kat sini..ni sebenarnya nak berlindung dari panas cahaya matahari..bayangkan time panas terik kul 3 petang tu umie dan mr. hubby sampai kat sini....huhhuhuhu....kalu u all dah nampak globe ni...so sampai la u all ke "The Southern Most Tip Of Mainland Asia"

siap wish lagi Tahniah..hehehe...kalu sesiapa nak sijil pun boleh tp bayar dengan harga rm5.00 la..diaorg akan printoutkan sijil...tp sijilnya umie lupa nak snap lak...ada kat rumah..hahahah


juru kamera yang x brapa nak pro..hehhehe

so now..umie dah jelajah Muar, BAtu Pahat, Pontian dan Johor Bahru....so next time umie nak g Kota Tinggi, Mersing dan Segamat lak yer...ni jelah la pasal Penghujung Benua Asia ni..sebenarnya byk lagi gambar umie nak tunjuk..x perla...biar setakat ni jelah...takut nanti u all boring la baca n3 umie panjang-panjangkan...so..x rugi kalu u all nak datang sini....walau pun tempatnya la segah Taman Negara lain tp still ada sentimental valuenya yang tersendiri....
next n3 lak umie nak tunjukkan mana tempat umie makan dan Muzium Bugis lak yer....

Image Hosted by ImageShack.us

1 comment:

meh la kongsi pendapat korang kat sini...