Follower

Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Sunday, February 28, 2010

Lowyat lagi....3 in 1

Bismillah....

Sabtu lepas..umie dan mr. hubby g KL lagi...iaitu lebik spesifiknya ke Lowyat..dalam thn ni kerap juga umie g Lowyat ni...

kalu sesiapa yang dok KL tu taula apa tujuan nak ke Lowyat ni...

apa yang ada di Lowyat....?? setiap tingkat bangunan Lowyat tu melambak-lambak la org jual handphone, jual laptop, netbook, notebook, pc, kamera dari guna negatif hinggalah secanggih DSLR.....ataupun ada yang lebih canggih lagi..hehehe


umie kalu g Lowyat ni biasanya akan naik lrt star dari Tasik Selatan sb parking kereta kat situ jer..xboleh rasanya nak redah jammed di bandar KL ni yang sedia ada jammed...u all faham-faham je la...


gambar yang umie tunjukkan ni adalah laluan monorel...umie naik lrt star dari Tasik Selatan then berhenti kat Stesen Hang Tuah then naik lak monorel dari Hang Tuah ke IMBI....tambang lrt star ke Hang Tuah ni rm1.70 then naik monorel lak RM1.20...

umie kalu naik transport awam umie tau la jugak sb umie 3 hari dok KL dah merayau ngan sepupu umie..dia ajar mcm mana nak jalan-jalan kat KL..sebulan dok KL lak dah bawa kawan-kawan umie datang dari Sarawak 1 family jalan-jalan sampai ke Putrajaya....

Tujuan umie ke Lowyat ni nak belikan makcik umie punya laptop, external hard disk..then umie dan mr. hubby pun belila sekali brg kitaorg...mr. hubby beli mcm port network tu sb boleh sambung wat network kat rumah ni..so boleh la guna 1 broadband then 2 laptop..xdalah nak berebut-rebut lagi la...hehhehe


selain dari tu..umie ada belikan juga printer 3 in 1 ni...nak tau apa 3 in 1 tu..bukan nescafe jer ada 3 in 1 tp printer ni pun ada....3 in 1 ni adalah

1) biasalah...nak print

2) fotostat..mungkin u all tanya kan naper nak beli yang ada fotostat bagai...bukannya apa..senang tau..dah la putrajaya ni susah nak cari kedai fotostat...so..ok gak kalu ada fotostat sendiri

3) Scanner...utk apa?? hehehhe.....adalah kegunaannya...hehhehe...byk kegunaanya tau...umie boleh la scan gambar-gambar lama umie...nak scan buku katalog ker..hehehhe...boleh gitu? hehhehe.....

selain printer 3 in 1 ni..ada gak 4 in 1..1 je lebihnya iaitu...mesin tu boleh dijadikan mesin fax...so, umie xnak ambik tu sb umie bukannya ada telefon rumah.nak cucuk kat mana tu? kat hidung...hehheheh...

so ambik yang ni pun ok dah...lagi pun harga berbaloi gak la...rm 170.00 lepas ditawar..hehhehe....umie kan suka menawar...

kalu u all nak cari semua benda yang umie sebutkan tu..meh la datang ke Wisma Lowyat..sori la umie x ambik pun gambar dalam bangunan Lowyat tu...org ramai giler..xda mood nak keluarkan camera godang tu....

1 comment:

  1. selalu gak g loyat..best2! target skrg ni nk amek DLSr..

    pengangkutan awam terbaik!

    ReplyDelete

meh la kongsi pendapat korang kat sini...