Follower

Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Saturday, September 26, 2009

Duit Raya @ angpaw

Bismillah....

Syukur pada Allah...dapat lagi umie mengupdate blog ni...sepanjang raya ni xda pun n3 raya dari umie kan...xperla...umie akan hapdet sikit-sikit dulu yer...1st thing yang umie buat slm nak tiba raya ni adalah...kena prepare duit raya supaya xda sorang pun anak saudara, sepupu sepapat, kakak, kak ipar dan abang ipar yang tertinggal untuk di beri duit raya ni...tahun ni duit raya lebih sikit dari tahun sblm ni...
sblm kawin..umie biasa sediakan rm200 je nak tukar duit kat bank...tp tahun ni banyak sikit...umie dah sediakan rm500 untuk duit rm10, rm5 dan rm1...rm 50 pun ada tp khas utk org yang tertentu je la yer...nak kata bajet banyak tu xdalah...alhamdulillah...semua tu rezeki dari Allah...
raya tahun ni 1st time umie beraya beramai-ramai ke rumah makcik dan pakcik umie...kita org naik 2 buah kereta g beraya..dan ni la 1st time umie beraya bersama mr. hubby....


RM1 ni umie tukar je kat bank..mana tau nak bagi budak-budak yang beraya ke rumah tp last-last ayah umie pulak yang bagi...ayah kat...xyah bagi..biar dia je yang bagi..bagusnyer...hahahha



RM5 ni oulak umie bagi budak besar sikit...anak saudara yang kecik dan masih bersekolah rendah lagi...



RM10 ni pulak umie bagi kat mak/bapa saudara umie, anak saudara yang masih bersekolah menengah..adil x gitu...ikut kemampuan umie je la...


Image Hosted by ImageShack.us

No comments:

Post a Comment

meh la kongsi pendapat korang kat sini...