Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Saturday, August 22, 2009

Tago 9

Bismillah...


dah agak lama umie x hapdet blog ni..sebenarnya ada n3 nak wat tp penyakit M tu yang menguasai diri umie..so..start dah puasa ni kena la merajinkan diri x kisahla nak update blog atau wat kerja rumah...

ni kisah n3 umie minggu lepas...last week umie terima panggilan telefon dari kakak umie yang jauh di sarawak nun..dia nak minta umie belikan spare part peti sejuk singer nyer yang dah rosak tu..spare part tu xda kat sibu so dia kena la minta tolong adik dia ni..nasib baik la ada adik yang dok kat KL ni tp masalahnya dah 3 tahun umie dok sini tp jalannyer masih xtau gak..almaklumla...bukannyer suka sgt naik kereta g KL tu..jammed..x kosa umie nak meredah lautan kereta..bukan lautan ikan yer..hehehe

sesat gak la nak cari tempat tu..sampai masuk terowong Penchala lagi tu...umie dah nerves dah sb mana pulak la tempat ni...umie ngan mr hubby naik fly over...then tengok masuk terowong lak...jalan dah betul tp salah masuk lorong...patah balik....cubaan yang kedua...ikut bawah fly over tu td..sekali tengok...salah lagi..patah balik..nasib baik la tol rm1 je..kalu la tol nya mahal...mau nyer kopak jugak umie nak bayar nyer...then cubaan yang ketiga baru berjaya..then sampai la umie ke jalan Tago 9, Sri Damansara tu...kat sini kawasan kilang je...

umie ngan mr hubby siap bawa lappy lagi kat dalam kereta sb nak tengok mape..tp masalah nyer umie ni xreti baca mape..sb apa??? umie blajar geografi setakat form 3 je..hahaha..mana nak ingat dah nak membaca nyer mcm mana kan...


sepanjang umie sesat tu..dah 3 kali umie lalu kat one utama ni tp sayang..just lambai je la tangan..sb xleh nak singgah sb ada misi yang belum selesai nak kena wat...

ni la bangunan yang umie cari tu..Tago 9 tp masuk je lorong terus nampak bangunan ni..bangunan ni berhadapan ngan Power Root Marketing...ni la terletaknyer tempat org baiki apa2 barang Singer yang rosak tu...

Sorila x sempat nak ambik gambar spare part tu sb nak bungkus then terus nak pos laju ke sarawak..benda tu besar genggaman umie je tp harganya rm142.90...barang yang umie pos ni pun dah sampai dan kakak umie sendiri yang pasangkan..biasala dia tu cikgu KH so..brg elektrik ni dia boleh baiki sendiri punya..no hal..


So tu jela n3 umie utk kali ni..tunggu je la next n3 pulak yer...


Selamat Berbuka Puasa


Image Hosted by ImageShack.us

No comments:

Post a Comment

meh la kongsi pendapat korang kat sini...