Follower

Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Sunday, August 23, 2009

sehari sebelum..

Bismillah...

hari Jumaat lepas..umie balik kerja 4.30..bekejar-kejar g pasar malam putrajaya sb dah janji ngan mr. hubby nak beli barang basah seperti sayur..pada mulanya xda la plan nak cepat beli barang ni..di atas sb2 ada org nak blanja we all 1 unit so..harus la pegi..pada mulanya susah gak nak bagi keputusan nak ikut serta..last2 beranikan diri gak minta izin dari hubby...

yelah..kena minta izin dulu..bukan beritahu tp minta izin tau..beritahu dan minta izin ni perkara yang berbeza..biasanya sesetengah org akan beritahu je kat suami..bukan minta izin pun..dah pegi baru nak bagi tau..si suami pun xtau nak kata apa kalu dah si isteri blah gitu je...xbaik gitu puan-puan..sesiapa yang dah berkahwin ni tau la mcm mana kan...umie pun selalu beringat pada diri sendiri...apala pulak umie bebelkan ni ek..ni bukan bebel tp nasihat tau...kalu tak nak dengar sudah...

we all petang jumaat tu ada makan2 kat Taman Warisan..makan satay kajang..ni encik azman yang blanja sb dia dapat APC..so dengan niat nak blanja we all makan...

terima kasih yer encik azman...lain kali boleh blajan lagi..meh umie cerita serba sedikit mengenai encik azman ni...

encik azman ni perwatakan dia ni seperti ayah we all...stp bulan ada je la dia blanja..kalu ada rezeki lebih..dia memang ada rezeki lebih pun tipa-tiap bulan..hahaha..dia memang mampu nak bagi kan...dia ni sebaya ayah shidah tu yang shidah suka panggil dia ni ayah dia..hehehe


umie dok sebelah ayu..makan satay..umie makan 4 cucuk je...wat rugi je kan bawa umie g makan..umie dah kenyang sebenarnya..dari pagi tadi org blanja...sarapan pagi nasi lemak mak marezan sedekah kan kat BPSM..then kul 10 pulak ada makan2 lagi..majlis kesyukuran..sapa yang dapat APC tu diaorg collect duit then wat makan2 kat BPSM...petangnyer pulak makan satay..sblm g makan satay tu umie dah melantak apam balik dah dengan mr. hubby dalam kereta on the way nak balik rumah..so perut kenyang..makan satay pun sikit...kalu makan satay ni..susah benar umie nak habiskan 10 cucuk...umie suka makan nasi impit dan kuah kacang je....

so..thanks yer encik azman sb blanja we all makan...semoga dipjgkan umur dan dimurahkan rezeki kita semua yer...ammiinnn..insyaAllah...


Image Hosted by ImageShack.us

2 comments:

  1. ye..smoga murah rezki en man..mintak izin tu wajib sgt bg sorang isteri..akak pn klu nk g mane2 msti dpt pelepasan suami dulu..nmpk je akak mcm ni kan..hahahahaha..n suami akak selalu nye dah beri keizinan awal dlm bab keje..nk ot atau g kursus....cume klu nk g kursus tu inform nk berkursus kat mane.tq darling..hehehhe..tp ehhh termengarut lak kat blog umie ni ha..hehehh

    ReplyDelete
  2. **kak ain..
    ye la memang patut pun wat gitu kan...umie pun kadang bukan baik sgt tp sentiasa beringat je la dah banyak kali warning ngan mr.hubby tu yang insaf dah ni..kalu x mesti wat keputusan sendiri je..hahha

    ReplyDelete

meh la kongsi pendapat korang kat sini...