Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Thursday, August 27, 2009

hati-hati membeli kurma

Bismillah....

Selamat berpuasa...

umie ada menerima email dari seorang kawan tentang kewujudan kurma ni di pasaran..so..sila baca dengan teliti yer..umie xnak komen byk2..so u all boleh baca sendiri la kan.....ambik la iktibar dari perkara ni dan berhati-hatila semasa membeli kurma...


Email yang dihantar oleh seorang hamba Allah:

Dear all my fren,
beware wit dis product sbb ofismate aku baru je kene bende ni....last 2 days dia g service kete kat naza (setapak)....so naza bg free give kurma ni kat dia..smalam dia dtg ofis bwk kurma ni...ingatkan nak share ngan kteorg sumer...tapi ble tgk btul2 gamba kat kotak(gamba kat bawah), mcm gamba mother virgin mary...so kteorg sumer decide xnak makan sbb tanda hala pun xde.....kteorg pun bagi la kat ofismate lain(cina)...even cina tu sndiri pun xbg kte org islam mkn sbb dia kate tu gamba mother....ble dapt email ni dari org lain,kteorg sumer terkejut...alhamdulillah la kteorg beware ngan gamba yg ade kat kotak kurma tu...so yg lain2, please beware dgn gift yg org bagi di bulan2 puase ni....

Assalamualaikum, Agak2 korang la kan, kurma ni halal ke x? Member aku bwk balik dari opis,
ade customer bagi. Kurma ni dtg sekali dgn kurma2 halal yg lain. Klau korang peka, gambar depan tu mcm gambar Virgin Mary. Dikatakan, kurma ni diperam ngan holy water. So, beware my friends!! (sediakan payung sebelum hujan jer...al-maklum ler sekarang ni banyak sangat kes pelik....) "Ya Allah, selamatkanlah umat Islam yg sedang sengsara di Lubnan, Palestin, Afghanistan, Iraq, Chechnya serta diseluruh pelosok dunia akibat dari angkara mungkar dan kekejaman musuh-musuh Mu. Peliharakanlah mereka, lindungilah mereka, kasihanilah mereka dan berikanlah rahmatMu ke atas mereka. Amin, ya Rabbal A'lamin."









P/s: lepas ni..hati-hatila membeli barang..pilih la cap HALAL Malaysia..


Image Hosted by ImageShack.us

2 comments:

  1. MasyaAllah, macam2 cara dorg nk kenakan org Islam ye.
    kene lebih berhati2 lpas ni.

    ReplyDelete
  2. **Lun..
    ye Lun..mcm-mcm dah sekarang ni..time puasa diaorg buat kurma..kalu raya nanti diorg nak wat per lagi la tu...

    ReplyDelete

meh la kongsi pendapat korang kat sini...