Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Saturday, July 11, 2009

Akhirnya...

berjaya juga akhirnya setelah sekian lama umie mencari resepi dan:minimo_40: bertanya kepada org ramai tentang resepi asam pedas ni..mlm ni tadi umie telah berjaya memasak asam pedas yang diidam-idamkan oleh hubby umie..pada mulanya umie memang x yakin nak masaknya..x pernah pun umie memasak sesuatu resepi yang sblm ni berperasaan seperti 1st time umie memasak asam pedas ni...alhamdulillah..berjaya juga akhirnya walaupun tidak mendapat markah penuh...iaitu 5/5...umie just dapat 4/5 sahaja..ok la tu kan dari xdapat apa-apa....
Rasa mcm seronoh:minimo_38: la pulak sb dapat memasak untuk hubby umie yang setelah sekian lama memujuk-mujuk umie buatkan asam pedas ni...hubby umie ni suka makan masakan yang berkuah..sb dia suka tuangkan kuahnya dalam pinggan..kalu masak apa-apa pun kena kuahnyer lebih...hehehe
1st of all...umie berterima kasih la kepada yang memberi resepi ni..sedap tau...:minimo_41:Thanks utk Maya, Kak Ain Cooking dan Na Shari sb kongsi resepi asam pedas ni..yang paling penting adalah air tangan kita yang memasaknya...hehehehe...Lepas ni hubby umie cakap..boleh la masak selalu...


asam pedas ikan pari

dari gambar ni dah mb korang pun tau apa kelemahan pada masakan umie kan...
mcm hubby umie dia xla makan bunga kantan ngan daun kesum ni...bungan kantan ngan daun kesum ni just untuk memambah perasa dan bau masakan je..td dia kata kena kurangkan bunga kantan...ok..x menjadi masalah..yang pentingnya seeedddaaappp...1st time masak tau...ni la 1st time umie rasa asam pedas ni..umie bukannya apa..sebenarnya umie x minat la makan asam pedas ni..tp tengok hubby umie makan berselera je..tambah nasi 2 kali..nasib baik la dia dah kenyang makan durian..kalu x, maunya dia makan bertambah-tambah..kuat nyer hubby umi makan...umie jamah sikit je la..rasa mcm terharu je umie tengok hubby umie makan asam pedas tu...
:minimo_43:

Image Hosted by ImageShack.us

5 comments:

  1. Wah...bestnya, hubby makan sampai tambah2..Betul kan Na cakap...Air tangan tu yg penting... :)

    ReplyDelete
  2. **Na
    betul la kan..air tangan tu penting dan ikhlas utk memasak..hehehe

    ReplyDelete
  3. tahniah umie....
    mesti rasa bestkan bile masak orang puji dan makan ngan penuh selera....
    tapi dhan xpenah plak masak letak bunga kantan.. tapi lain orang lain caranya...:)

    ReplyDelete
  4. nak pikat hati suami..pikat peyut nya lok woh..:)

    ReplyDelete
  5. **dhan..
    hehehe..betul dhan..rasa puas hati kalu org puji kt masak..udak umie ofis yg soh letak bungankantan tp hubby umie kata..kalu johor punya memang x letak bunga kantan


    **kak nor..
    ya memang betul ya..perut ya melambangkan nya suka makan..hahahhaha

    ReplyDelete

meh la kongsi pendapat korang kat sini...