Follower

Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Tuesday, June 30, 2009

Sabtu dan Ahad

SABTU

assalamualaikum semua..rasa malas je nak hapdet blog dalam minggu ni..mb sb penat sgt kot then dalam masa 2 hari tu memang xsempat pun nak buka lappy..dalam masa 2 hari ni memang xda rest langsung sebabnya sepupu umie datang dari Sarawak sb nak g register anaknya masuk UiTM Shah Alam..sepupu umie ni ambik jurusan Ijazah dalam Sains, Matematik dan Komputer dan seorang lagi ambik Medic..sepupu umie mukanya ala-ala mat saleh sikit tp mata sepet...dan seorang lagi anak pakcik umie tp xda dalam gambar ni yang ambik medic tu ala-ala cina mukanya..


nila kolej dimana sepupu umie ni di tempatkan..tinggi nyer asrama ni..memang kurusla kalu dok tingkat atas sekali..kalu umi rasanya sekali turun dan sekali naik je tangganya..kalu nak naik 2-3 kali maunyer kaki umie ni kejang..hahahaha..ni Kolej Mawar..


Pernah x tengok sejenis makanan ni..umie baru 1st time tengok tau..xpernah lagi umie jumpe..ni kat KOOP Kolej Mawar Uitm..Namanya Dorayaki..ala...makanan yang Doremon suka makan tu..ni perasa Blue Berry..sedap la jugak..rasa mcm baulu gulung tu..lembut..harganya rm1.40

Lepas je balik register sepupu di UiTM, ktorg pun terus ke KL. Tp sebelum tu nak kena parking kereta dulu kat Bandar Tasik Selatan sb xnak stuck jam KL..so ktorng tinggalkan kereta di sana..xsanggup rasanya nak menempuh kesesakan KL tu..maunyer kaki hubby umie kejang dok asyik pijak break je je..kesian hubby umie tau...saper x sayangkan suami kan...ktorg naik LRT ke Bandaraya(sogo)...umie ni kalau naik transport awam memang terer..tau je transport apa nak pakai..bus, KTM, ERL,Putra Line, Monorel..semua umie dah naik..kapal terbang pun dah banyak kali...hahhahaha. dah sampai Sogo tu ktorg terus pegi makan, tu la menu yang ktorg makan..cuba teka yang mana pinggan umie...hehehehe



AHAD


Ni pulak aktiviti umie hari Ahad...Hari ni ktorg keluar lambat sikit dari rumah..1st sekali pegi Pasar Borong Selangor sb nak cari keropok kering then balik rumah masak sblm keluar lepas Zohor tu..2nd detination ktorang adalah Alamanda..sepupu umie nak cari serunding daging dengan ayam untuk persediaan puasa nanti..so dia beli la serunding dan x lupa gak kurma madu...umie sempat la merembat selipar Diadora kat Al Ikhsan...kedua-dua sepupu umie ni kerjanya cikgu di SMK Belawai..diaorg ambik cuti 2 hari Jumaat dan Isnin...dengan peluang yang ada ni diaorg bershopping..balik dari Alamanda, next destination kitaorg adalah Nilai 3...kat sana diaorg dah target dah nak beli kain, comforter dan hiasan dinding rumah mereka..byk jugak barang yang dibelinyer..sampaikan bonet kereta dan ruang duduk belakang pun penuh ngan barang..pandai sungguh diaorg ni bertawar harga kat tauke kedai tu...sampai di nilai tu kira-kira kul 4 then keluar dari Nilai 3 tu lebih kurang pukul 830 mlm..bayangkan umie ngan hubby boleh tertido dok menunggu diaorg bershopping sakan..malam tu jugak umie ngan hubby terus hantar diorg berdua ke KLIA sb kesesokan harinya diaorg naik flight ke Sibu awal pagi...Tengok je la brg diaorg beli tu..siap bawa troli 2 lagi tu dan kena charge bawa lebihan muatan sebanyak rm200..berbaloi ke x berbaloi tu..lu fikir la sendiri..hahaha


so ni jela umie nak hapdetkan ri ni...penat la rasanya...rasa mcm wat karang 1000 patah perkataan time umie Tahun 6 dulu..hahaha..k..

Image Hosted by ImageShack.us

5 comments:

  1. bestnye shopping..hahah..umie, dorayaki malaysia tu byk jual kat pasar mlm umah mama akak..kat pj..mmg sedap..

    ReplyDelete
  2. kolej mawar?
    kite dok ctu ms blaja kt uitm dulu.
    hehehheh.
    nnt kan ckp kt die, pengurus kolej yg name puan Azizah org panggil Ibu tuh sgt garang. tp wt x layan je kalo die tegur. x takot xtakot! hehhe

    ReplyDelete
  3. **Lun
    Puan Azizah tu still kat situ lagi ker?

    ReplyDelete
  4. kolej mawar tu tempat yang kami tinggal masa konvensyen sukan la kak..memang tinggi tempat dia boleh tahan kn..huhuhuhu...

    ReplyDelete
  5. wow...
    my university..
    kolej mawar dun lising fakulti kau...
    fakulti civil engineering...tang twin tower uitm...huhu....

    ReplyDelete

meh la kongsi pendapat korang kat sini...