Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Monday, May 25, 2009

Cuti Day..

Jumaat lepas umie cuti sb nak celebrate birthday hubby umie..mb ada sesetengah org xkan ambik cuti sekadar nak celebrate birthdaykan...tp bagi umie lain..birthday hubby umie kali ni memang cukup bermakna sb we spend time together walaupun hari jumaat masa singkat je... pagi Jumaat tu bangun awal cikit..1st thing yang dibuat..pg JPA nak antar borang pencen mak mertua umie..then jam menunjukkan belum pukul 10..umie ngan hubby gigih gak nak g alamanda nak beli pizza ngan kek...tengok jela kat gambar atas ni..alamanda putrajaya yang masih lengang..ada org lagi then kedai baru nak buka..


umie ngan hubby beli 3 slice kek je sb xda org nak makan sb kt 2 org je yang nak makannya nanti..mula-mula ingat nak wat kek sendiri..dah memikirkan kesuntukan masa..so beli jela beberapa slice kek tu..

selain dari beli kek..ktorg makan pizza..beli pizza ni bagai nak bagi makan 5-6 org tp yang makannya 2 org jer..hhehehe

satu perkara yang umie ngan hubby xpernah wat adalah tengok wayang...mb jarang kot org dengar..kalu bercinta ju wayang memang tpt yang biasa pegi kan..tp umie lain..sepanjang umie ngan hubby kenal, xpernah sekali pun jejak kaki ke panggung wayang...tp umie redha je la..selalunya hubby umie akan bagi alasan..xbaik g wayang..nanti kena tangkap..hehehe...umie klakar pun ada gak dengar alasan dia gitu...almaklumla..hubby umie ni berkopiah..nanti pelik lak org tengok..lagi pun rumah umie ada subwoofer..bunyi pun macam dalam panggung wayang...tu yang xkisah nak g tengok wayang kat panggung wayang..beli cd jer..tp 1st time g tengok wayang ngan dia pun rasa janggal la jugak sb dia pakai kopiah masuk panggung wayang..nasib baik la dah kawin..hehehe..x kisah la kena tangkap...

Hope lepas ni..we all akan kekalkan tradisi ni sampai bila2 just nak mengingati dan menghargai diri masing-masing..u all kalu nak try yang umie wat ni..wat la..spend time with the person that i almost love deep in my heart to the end of my life...insyaAllah....

post signature

3 comments:

  1. bestnya tengok wayang berdua2an. akak sejak ada anak 4 ni, tengok wayang citer anak2 aje le.hihihi

    ReplyDelete
  2. Selamat hari lahir untuk suami Umie. Semoga panjang umur, murah rezeki dan dirahmati Allah sentiasa, insyaallah...

    ReplyDelete
  3. akak dulu pn tak penah tgk wayang ngan hubby...huhuh..smpi dah kawin ni pn tak g tgk lagi wayang..lg2 dh ada ank ni ha..mmg bgs kt amik cuti utk raikan hari yg istimewa kan...hrp blh kekal kan la ek..semoga cpt2 dikurniakan zuriat...

    ReplyDelete

meh la kongsi pendapat korang kat sini...