Follower

Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Wednesday, January 07, 2009

Program Latihan Khidmat Negara (PLKN)

wajah-wajah jurulatih PLKN Kem Bukit Saban Betong, Sarawak
Kumpulan 2 Siri 3 Tahun 2004

Jurulatih wanita


umie, frank, hamka, sabrina dan juju



Dah 2 1/2 tahun umie tinggalkan PLKN. Rindu rasanya nak deliver lagi..apa boleh buat..alhamdulillah, umie bersyukur gak dapat kerja ni..Time kerja PLKN dulu pun best gak gaji RM80 sehari, makan minum, tempat tinggal semuanya free...dalam 1 bulan dapat la rm2000++. Memang berbaloi la ngan kerjanya menjaga pelatih/student yang sungguh memenatkan. Sungguhpun umie just mengajar subjek utk dalam kelas tp aktiviti luar pun umie ikut sekali seperti berkanu, jungle tracking dan aktiviti lasak yang lain.. Masa umie masih jd jurulatih PLKN, umie mengajar subjek Pembinaan Karakter, Khidmat Komuniti dan Kenegaraan..Umie paling minat subjek Pembinaan Karakter tp ramai pelatih x minat subjek tu sebab diaorg kata memboringkan tp last2 subjek tu nak bis baru la diaorg minat..
CIKGU..panggilan yang umie paling suka..Dulu umie bercita-cita nak jd cikgu tp x berkesempaian mungkin sb mak umie tak izinkan umie jadi cikgu sb pengalaman kakak jd cikgu yang jarang dok rumah sb jd warden asrama. Tp alhamdulillah..time kerja PLKN umie sempat gak merasa dipanggil cikgu oleh pelatih.













1 comment:

  1. hai cikgu.. =)
    mybe sy tak knal ckgu nie..
    sy plkn siri 6,kumpulan 3 kt bukit saban...
    kat cnie mmg besz.. laen drpd kt kl tu yg bnyk asap n jerebu..
    sy jgak bersyukur krn dppgil oleh kmnterian perthann utk mnjlani plkn ini.. bnyk kwn yg sy dpt drpd plbgai bngsa n asat resam serta agama...
    hmmm... papehal.. MAJU PLKN!!! PLKN TETAP TIHATI!!!YEEAAH!!

    ReplyDelete

meh la kongsi pendapat korang kat sini...