Follower

Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Thursday, February 23, 2017

Super BB Cushion Maybelline


Hari ni baru terkesan.. kawan ofis tegur.. hari ni muka nampak putih.. tak macam selalu tak pakai bedak apa-apa pun kat muka... nanges boleh tak...

Hari-hari tepek muka dengan bedak MaryKay boleh pulak kata muka tak pakai bedak.. nampak sangat bedak tu natural kan.. pakai pun orang ingat muka tak pakai apa-apa..hahahha

Actually umie memang jenis tak suka nak belek muka.. atleast sapu krim muka then pakai bedak dah okay.. kalau pakai gincu tu memang bukan umie lah yer.. sb umie tak suka gincu.. kalau pakai jer.. kulit bibir mengelupas pulak jadinya. Tak jumpa lagi gincu yang sesuai. Beli gincu pun calit tak sampai 10 kali dah tak pakai dah..ahhaha..saja beli jangan org kata nama perempuan lipstik tak ada pulak kan...hahahha

So, ni haaa.. umie nak maklum, yang kawan umie tegus muka nampak cerah dan fresh dan buka muka orang bangun tidur tu ni umie pakai bedak Super BB Cushion dari Maybelline ni. Banyak jugak umie review pasal bedak ni.. ada yang sesuai dan ada yang tak. Sofar umie dah pakai 3 kali alhamdulillah nampak serasi la pulak.

1. span dia best.. memang senang nak sapu.
2. warna pun ok.. umie guna no. 02 Light sb kalau guna natural muka umie akan nampak lebih gelap.. kalau bedak muka pun umie guna warna ivory.
3. calit sikit-sikit jer then ratakan, sgt mudah.



Ada yang umie tengok review pakai Super BB Cushion ada kesan crack kat dagu.. mungkin tu sebab kulit kering. so far umie puas hati sb kulit muka umie yang berminyak sikit. lepas sapu BB Cushion ni umie akan tepek sikit bedak compact nipis jer.

Kalau dulu memang la xda pun nak kisah pasal muka mcm mana. Sebab dah ada yang tegur muka macam bangun tidur, so ada la jugak rasa tercabarkan. Nak pakai heavy-heavy g ofis memang tak la.. kul 10 semua bedak dah hilang dah sb biasa pagi buat Dhuha..lepas tu memanng tak da dah nak calit bedak apa-apa kat muka..hehhe.. Tu yang terfikir macam membazir pulak pakai bedak ni..hehhehe

ok.. tu jer la umie nak bagi tau..hehhe... review pasal bedak ni..




No comments:

Post a Comment

meh la kongsi pendapat korang kat sini...