Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Monday, September 28, 2015

Sajian Fudz makan-makan

Agak lama gak menyepi dari review pasal makanan ni...
Actually umie ni suka makan..suka try makanan.. jalan-jalan cari makan gitu..
Kalau orang tengok badan umie.. mesti org kata no wonder badan besar (gemmmms)..hehehhe
Eating make me happy.. sama gak macam husband umie...
Sejak tahun 2014 dah sgt jarang review pasal makanan sb dalam proses nak menyelimkan badan tp still tak berjaya...



Jangan tertipu.. ni muka jer nampak slim tp badan tetap maintain... berat kurang sikit dari sebelum ni akibat dari sakit gigi dah lebih dari sebulan.. kesian kan umie.... Tp disebabkan nak makan... gigih gak la kunyah walaupun sakit...

Alhamdulillah... mlm ni dapat jugak buat 2 entry blog umikgadismelanau.blogspot.com dan athiyyah-hannani.blogspot.com..

So.. balik dari Shaklee umie suggest kat husband nak makan kat kedai jiran depan rumah umie ni... actually anaknya punya kedai dan kadang-kadang dia pun tolong anaknya sekali. Nama kedainya Sajian Fudz.. Kedai ni pun boleh sedaikan catering sekali. Time umie sampai tadi langsung tak ada customer.. nak balik baru ada customer bungkus makanan. Mungkin tengahari ramai kot yang datang ke kedai ni berdasarkan kepada review di fb Fudz Corner.




Umie tak tanya pulak adakah semua menu dalam ni ada ke tak.. tp tadi ternampak puding caramel tp pudingnya dah habis. Tengok harga affordale la dengan sajiannya. Nak tahu apa yang umie order?

umikgadismelanau.blogspot.com
 Air biasa jer.. teh ais untuk umie dan teh o ais limau (toal) untuk husband umie


umikgadismelanau.blogspot.com

Laksa johor for me...suka sangat laksa Johor, guna spagetti, kuah ikan.. nampak macam cair kuahnya.. tp kalau dah gaul baru kuahnya pekat..yummmy... dari 10* umie bagi 7* utk laksa Johor ni..My husband Johorian.. no wonder la umie suka makanan Johor selain makanan Sarawak dan Kelantan. tp jgn paksa umie makan asam pedas sudah.. tu memang x reti... hehehhee


umikgadismelanau.blogspot.com

Nasi Goreng Fudz & ayam goreng... for my husband. Kalau u all perasan kan.. mana-mana kedai owner sendiri, pasti ada menu special guna nama kedai tu.. mcm ada kedai makan di tempat umie.. kedainya nama Nosa Sari then ada pulak nama Nasi Goreng Nosa Sari..hehehhe..

nasi goreng ni sedap..mcm nasi goreng ala nasi goreng kampung dan nasi goreng cili api tp kurang pedas... ayam pun sedap husband kata..hhehhehee

umikgadismelanau.blogspot.com

All time favorite...Ubi Kayu Rebus & Sambal Tumis mesti  u all suka gak kan...alhamdulillah.. nasib baik ada tadi.. kalau x frust gak kalau tak dapat... Ubi kayu rebus ni.. memang senang nak buat tp jarang orang nak masak kat rumah kan... yang lecehnya sambal tumis... tp umie lebih suka makan dengan makanan manis seperti gula, susu atau gula apong/gula melaka. Husband umie pulak suka sambal tumis.

Alhamdulillah.. semua menu tak mengecewakan... datang jauh-jauh dari Banting-Putrajaya-Kelana Jaya..
Husband umie tanya.. nak datang lagi tak lain kali?

"in shaa Allah boleh datang lagi.. nanti nak try makan tengahari pulak kat sini"..heheheh

Sebelah kedai makan ni ada SPA.. boleh la try kalau nak buat urutan badan ker....

kalau ada yang nak g try rasa boleh la datang ke sini..

Sajian Fudz @ Fudz Corner




2 comments:

  1. bestnya....kmk lamak dah x jjcm tok...

    ReplyDelete
    Replies
    1. dolok time kmk br nikah nang suka kmk 2 g jjcm..kinek tok dah kurang dah...

      Delete

meh la kongsi pendapat korang kat sini...