Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Wednesday, December 05, 2012

JPO dan Legoland, Johor Bharu

Assalamualaikum....

11 November 2012...sekali lagi umie jejakkan kaki ke JB..last umie ke sana pada tahun 2008..time tu member umie masih mengajar di SK Kompleks Uda lagi...tp skrg dah pindah balik Sarawak..dulu umie beberapa kali gak ke JB sebab temankan dia driving balik dari Klang - JB atau pun JB - Klang.. g sana naik bas sorang2 tau... umie baru menerap 2 thn lebih di Putrajaya tp berani jer travel sorang-sorang tau..sb kerana kawan..susah nak tolak sb lagipun dia memang baik ngan umie...

masa 1st time ke JB..just glamour ngan Danga Bay nyer...skrg ni mcm-mcm ada...macam iklan astro lak kan..hahaha....

Pergi JB kali ni x sempat nak masuk bandar...umie sempat g Johor Premium Outlet (JPO) ada sesetengah org pronounce JPO ni.. J.P.O dan ada gak J.PO...tp yg penting..tptnya sama..iaitu di Indahpura...
mula2umie tgk nama Indahpura ni mcm satu kawasan lain jer...memang betul gak kawasannya seperti bukit yang ditarah dan JPO ni jer seketul kan situ....


sampai jer..hujan lebat...alkisahnya..dtg tok jalan2 jer...so..xdala nak beli apa-apa...lagipun pg JB bawa mak mertua sekali...so..jalan-jalan cuci mata..byk gak la brg jual kat sini...



see..umie dah membesar dengan sihatnya...dan ada gak org anggap umie pregnant...alhamdulillah..kalau ada org kata gitu..hopefully masin la mulut u all tau...adalah rezeki untuk umie...


malamnya pulak umie g Legoland...itupun sampai pintu gerbangnya jer...hihihihi...
cukup la...itupun sampai Medini Mall ni mlm..bukan boleh nampak apa2 pun....so..tgk dari luar jerla..insyaAllah,,,lain kali blh masuk...adik ipar umie kata... tiket masuknya RM110.00 kalau tunjuk IC..kalau beli online RM140.00 ni kawan umie yg beli online....

so..itu jer la untuk hari ni...

2 comments:

  1. kalau beli tiket online seminggu awal dari tarikh pergi boleh dapat 30% diskaun

    ReplyDelete
  2. seronoknya...mesti best kan dpt pegi legoland...tapi tiket masuk tu xmenahan...hahaha..insyallah, satu ari mesti sampai...

    ReplyDelete

meh la kongsi pendapat korang kat sini...