Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Sunday, December 02, 2012

Kuala Terengganu, Kemaman dan Kuantan :: 2 hingga 5 November 2012

Assalamualaikum....

Genap sebulan dah umie x update blog..apakah masalahnya tu...
semenjak 2 menjak ni kerja ofis makin melambak...nak tgk fb pun jarang..inikan pulak nak post something kat fb dan blog..tp walaupun begitu..nuffnang tetap jalan..tq nuffnang...walaupun x update dan tq gak kepada sesiapa yang g blogwalking ke blog umie walaupun xberupdate dan datang lak bukan secara langsung....hehehhe...

bln November bulan berjalan-jalan....awal bulan g Terengganu, Kemaman dan Kuantan...ketiga-tiga negeri ni umie dah pergi sblm ni..g Terengganu dah 2x, Kemaman 2-3 x..dan Kuantan byk kali gak...
pergi ke sana kali ni bukan apa..ikut mr. hubby g outstation..sambil2 tu g shopping..

actually....umie suka Terengganu..bukan sb apa...sb dapat g shopping tudung dan umie sampai sana ada kejutan budaya ckit...nak tau kenapa...kalau kat sana..majoriti pakai tudung..org berniaga di Pasar Payang boleh pakai baju vouge-vouge..memang salute la tgk diorg ni...tudung diorg pakai memang cantik-cantik belaka.. Sekali tgk..majoriti kedai kat sana ownernya melayu...b4 ni umie pernah gak ke Kelantan...perkara yang sama gak berlaku...tp sayang..neperla tpt seperti Kelatan & Terengganu ni jauh sgt..kalau x boleh jer umie kalau hujung minggu berjalan-jalan..hehhehe

 
dan satu lagi..umie suka makanan sana...kalau dibandingkan..semua negeri ada makanan yang famous kan...mcm nasi kerabu, sata, laksam, laksa sarawak, laksa penang n laksa johor...
kalau u all nak tau.nama jer umie ni kawin ngan org Johor..tp br 1st ime makan laksa Johor...hehehhe...

ok..selain dari makan-makan...umie g shopping ke Desa Murni...
Desa Murni yang umie pergi time di Terengganu hari tu adalah di Pengadang Baru..Kedainya tepi jalan jer..dan Desa Murni ni byk dah cawangannya...kalau x silap umie, cawangan di KL puna ada.

so..tulah umie je umie nak update hari ni...next n3 umie update kisah g Johor Bharu lak yer...

No comments:

Post a Comment

meh la kongsi pendapat korang kat sini...