Follower

Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Sunday, March 04, 2012

Taman Burung Labuan

assalamualaikum...

now umie kat sibu airport..nak balik KL dah..lagi pun nenek umie dah kuar dari hospital...dia homesick..asyik kata nak balik rumah ker...kesian lak umie tengok...

so, hari ni umie kena balik kl gak sb apply cuti for 4 days jer...esok dah start keja balik dah...

ni..umie nak sambung balik n3 tim umie kat Labuan ri tu...boleh..kalau x blh pun umie nak cerita gak..

pada hari yg sama selepas jer melawat muzium chimney tu umie g pulak ke Taman Burung Labuan. Mcm rombongan sekolah pulak...mcm la KL xda...tempatnya lebih kurang mcm zoo tp khas utk burung jer la... Bayaran masuk rm3.00...tengahari buta masuk zoo..panas giler..Labuan memng sangatlah panas...byk2 negeri umie pergi...Labuan yg plg panas..then Miri pun panas gak yg boleh menyebabkan sunburn...



see...betulkan umie kat Taman Burung Labuan...ada beberapa gamba yg umie nak tunjuk kat u all...




ni burung ostrich...besar..kalau dia lipas guna kepak dia tu mesti pengsan...hihi





ni pulak helang...besar gak..cantik bbulunya. Warna seakan akan warna kelabu kalau x silap umie helang laut kot..cingat lak dia tulis apa kat papan tu...




ni pulak burung hantu...mata memang bulat giler tp cute..umie tenung gak mata dia tp matanya x kelip pun..last2 umie x berani nak tengok dah..




burung enggang...garag betul..umie berdiri kat tepi sangkar dia..dia mcm marah la pulak..hihi..tu yg dia bertenggek kat besi sangkar dia tu...




ni tiung emas...padai menyanyi sebut hello...hai...assalamualaikum dan boleh lagi tanya kita dah makan ker belum... Mr hubby kata mcm nak pelihara jer burung tu...hihihi...dulu rumah umie ada pelihara burung gak tp burung gagak la...




saper x kenal burung ni kan..nilah merak..tp time umie sampai situ dia xnak tunjukkan ekor dia lak...






ok...tu jerlah umie nak update hari ni...cuaca di sibu hujan...jgn la flite delay lak hari ni.......




No comments:

Post a Comment

meh la kongsi pendapat korang kat sini...