Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Friday, April 15, 2011

Durian..oh..Durian..

Assalamualaikum...

sekarang ni musim durian..
so..wajib la umie call sana..call sini..pelawa saudara mara dtg ke semenanjung sb durian kat sini best dan byk..so..bulan 5 nanti my mother nak datang..baru jap tadi umie beli tiket utk 3 org termasuk mak n mak saudara umie..lagi pun..sekarang dah tinggal kat rumah sendiri..haruslah tunjuk kat diaorg rumah baru..hehehe...

mak umie memang jarang nak datang sini..itu pun 2 thn lepas time umie kawin..
dia bukannya xnak datang tp memandangkan kesihatan nenek umie x mengizinkan..lagipun dia anak sulong..tp umie berkeras jugak dia datang sb dia memang suka makan durian..so..haruslah dia datang sini..heheh...

minggu lepas...6 April umie g Perak..ke Pusat latihan Uitm, Kg. Gajah, Tanjung Tualang, Perak (pjg beno namanya...). sekarang ni memang musim durian...so..petang sampai jer kat pusat latihan tu terus terjah satu kampung ni...memang byk giler duriannya sampaikan siap ada lagi replika duria 2-3 biji kat tepi jalan..kalu makan durian tu pun sampai kiamat pun xkan habis sb diperbuat daripada simen dan batu..hehehhe

kali ni Puan Faridah lagi yang belanja...semoga murah rezeki puan...

1 bakul ni durian dia beli...ingatkan boleh la bawa balik Putrajaya tp masuk jer kat dalam bus tp beg bawah bus tu pun dah semerbak dah baunye...so cancel nak bawa balik..so we all berpesta la kat gerai penjual durian tu..

durian ni baru je jatuh dari pokok dan time nak buka kulit nyer pun punyalah liat tp isinya ok..sedap..

ni kalu beli borong 1 bakul ni 1kg=rm3.00 tp kalu beli sebijik-sebijik 1kg=rm3.50
so..belilah 1 bakul...

u all tau tak brapa kilo ni..???
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.




tadaaaaaaaaa....80>kg...tp dia kira rm200.00 jer...




we all siap makan kat situ lagi...pakcik tu bukakan we all tukang makan jer..dah pakcik tu nak layan customer lain..giliran budak laki ni lak yang tukang bukakan kulitnyer...sedap...
ada yang 1 tompok rm10.00
kira murah la ni..kalu kat Sarawak..1 biji tu boleh cecah rm20.00...

diaorg kat pusat latihan tu boleh berpesta makan durian sb byk lagi durian xhabis makan...
so. umie dan puan faridah balik dengan tgn kosong jerlah ke Putrajaya keesokan harinya...
kesian hubby umie nak makan durian Perak..
last2 dia balik dari kelas kat UKM terus beli durian D24 3 biji=rm20.00

wah...terasa nak makan durian la pulak tekak umie ni lepas cerita pasal durian ni....
tolong..ada sesiapa nak belanja durian lagi x? hehehhehe....

No comments:

Post a Comment

meh la kongsi pendapat korang kat sini...