Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Tuesday, February 01, 2011

A'Famosa Resort Alor Gajah, Melaka...

Assalamualaikum....

Alhamdulillah....
baru ada masa nak update pasal aktiviti Jumaat lepas...
actually...jarang nak kuar riki tempat kursus hari Jumaat..tp memandangkan permintaan dari pegawai A'Famosa Resort tu..so..on jerlah..lagi pun..dia akan terus balik ke Bandar Melaka selepas selesai bawa we all keliling Resort ni...

ni adalah kunjungan pertama umie ke sini...
b4 ni Bahagian umie pernah wat kursus kat sini gak tp umie xleh nak join...
kawasannya sungguh luas..walaupun dinamakan resort tp still ada rumah persendirian terdapat dalam kawasan ni yang menarik minat umie dan rumahnya pun besar dan cantik..
kalu sesiapa pernah datang sini mesti kata tempatnya memang luas..tp pada yang belum don't worry..ada byk lagi gambar yang umie nak tunjuk kat u all dan review pasal resort ni...

kalu sesiapa x tau..resort ni terletak di Alor Gajah..masuk jer tok Simpang Ampat..nanti jumpalah signboard ke A'famosa ni..senang sangat..kalu nak tau..boleh la g lawat web site nyer...
harga sewa utk hotel, condo n villa tu memang la mahal tp kalu pegawai/kakitangan kerajaan nak wat kursus kat sini pun boleh sb harga boleh nego ikut rate kakitangan kerajaan...




hari tu umie g ngan abg abu dan puan Faridah..
driver we all sentiasa bertukar-tukar..



CNY dah dekat..besar giler tanglung ker apa ni..hehhehe


sampai jer di Resort ni we all kena menunggu lebih kurang 1 jam lebih gak la sb pegawai yang incharge tu x sampai dari KL lagi sb tengah bersesak di Sungai Besi sb pada hari we all pergi tu ada Le Tour tu..so..dia terlambat la sampai...


nasib baik ada pegawai lain yang tolong entertain we all


then dia bawa we all ke Golfer Tarrace(GT) utk minum dulu...
nak tau apa menu yang we all makan...tunggguuuuu......


sepanjang ke GT tu ada kolam ikan koi...ikannya besar dan cantik sgt....

bersambung....


No comments:

Post a Comment

meh la kongsi pendapat korang kat sini...