Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Monday, December 06, 2010

Sempena Maal hijrah


Assalamulaikum....
hari ni dah 6 Disember 2010 bersamaan dengan 29 Zulhijjah 1431H
hari ni dah last day utk bulan Islam thn ni...
hopefully...pada thn ni..semua perkara yang kita buat menjadi berkat...amin

dikesempatan ni umie ingin la memohon maaf andai selama ini umie ada terkasar bahasa, terumpat tidak sengaja, terpukul, terpekik sampai ada org terasa hati ker...minta maaflah byk2..bukan setakat nak tutup thn Islam tp stp kali raya pun umie ada minta maaf....kalu tu pun x cukup lagi...xtau lagi dah....yang penting umie dah minta maaf..sedangkan Nabi pun maafkan umatnya..inikan pulak kita manusia biasa..kita bukan sempurna..setiap org akan membuat salah..

kalaulah ada sesiapa pun yang meminta maaf bukan secara terbuka, terang-terangan dengan umie pun..umie akan still memaafkan... walaupun sikit zarah pun xda terdetik kat hati korang pun umie still akan maafkan...walaupun org ada buruk sangka, terumpat umie ker, terkutuk umie ker...umie akan maafkan..xpayah risau..memang umie memaafkan....walaupun ada org kata minta umie maaf beria-ria ker tp still gak buat jahat, nampak mcm alim ke...xkisahla..ckp jerla..mana tau..ada org doakan umie betul2 alim...bukan alim luar sahaja tp alim dalaman pun umie nak..alhamdulillah...amin....semoga ada perkara kebaikan yang akan kita dapat selepas ni...thn baru, azam pun baru....

satu lagi perkataan yang biasa kita ucap selain meminta maaf...dulu..meminta maaf ni adalah satu perkataan yang susah org nak sebut..org wat salah sikit..xkannya nak minta maaf...biar gitu jer adalah...tp sekarang lain lak jadinya..sejak umie start jadi jurulatih PLKN..dari situ umie baru nampak yang perkataan "terima kasih" adalah perkataan yang susah sgt org nak sebut...xyah tanya org lain..tp tanya diri sendiri...umie mengakui semua tu..tp lepas umie belajar apa itu "terima kasih" xrugi kalu sebut... oleh itu..dengan ini umie nak berterima kasih di atas kerjasama kalian semua..baik di ofis, samada boss umie, kawan-kawan ofis(xleh nak sebut ramai sgt..semua umie anggap kawan walaupun ada org x suka umie atau ada org anggap umie ni musuh), kawan-kawan blogger...kawan-kawan x school ker..dan sesiapa yang membaca blog umie ni....x kira lah sebesar zarah pun pertolongan korang..umie tetap akan berterima kasih....

oklah..tu jer umie nak cakap kat sini....
pesanan dari umie, jgn lupa baca doa awal thn dan akhir tahun yer...dan jgn lupa maafkan umie sekali yer..hehehhe....


Renung-renungkan selamat beramal...



1 comment:

  1. Salam

    Saya nak minta maaf pada Umie andai ada salah silap selama kita kenal walaupun melalui blog.

    Saya rasa umie x ada salah apa pun kat saya. Namun jangan risau.. kalau ada ke tak de ke... saya maafkan.

    Indahnya maaf memaafkan antara satu sama lain.

    Bab terima kasih tu pun betul.

    ReplyDelete

meh la kongsi pendapat korang kat sini...