Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Tuesday, September 28, 2010

Ayam Penyek a.k.a Ayam Penyet

baru berkesempatan nak update blog..pagi tadi...malas nak online kat ofis...jam 11 dah kuar..nak g ramah tamah raya ofis kat PICC...pagi tadi nak cepat punya pasal..DSLR tertinggal kat rumah..lupa nak bawa..sblm bertolak ke PICC sempat lagi ambik camera kat rumah...

ok...ni dah lari dari taju..nak cerita pasal ayam penyek tp tercerita pasal benda lain lak....
ni adalah n3 yang umie nak wat yang pasal trip umie ke Kuching time raya ke 8 hari tu...skip dulu intronya yer..kita terus ke apa yang umie makan time kat Kuching....

actually....1st time umie dengar ayam penyet ni adalah dari Kuching..time tu kat KL ni..x glamour lagi...sampaikan kakak umie kat kpg pernah makan ayam penyet ni sedangkan umie dok bandar pun xtau pasal ayam ni...

so hari tu..time kat Kuching..makan tengahari umie akan cari ayam penyet....4 hari 3 malam di Kuching...asal tengahari jer cari ayam penyet..tp lain-lain tempat..tp Raja Ayam Penyet jer umie xsempat nak g makan..next time la...

so..1st kafe yang umie g adalah Kafe Bunda...kat Jalan Hj Taha..x jauh dari menara Ambank...tu lah petunjuk ynag umie tau..dan kakak umie pun pernah makan kat situ....

ni adalah buku menu yang di kafe ni....



ni pulak adalah ayam penyek tu..bukan ayam penyet k...hehhehe...memang nampak ianya di penyekkan..hehehhe
ni pulak namaya ayam penyet...ni umie makan kat Bimmers..kalu warga kuching memang tau la mana tempat ni...harga di Kuching memang jauh bezanya di Semenanjung...tp rasanya sedap lagi yang di Semenanjung..sana...sambalnya x pedas...cara memasak ayamnya lain.....memang berbaloi la harganya...

kalu berkesempatan tu...meh la cuba..x rugi..hehhehe

No comments:

Post a Comment

meh la kongsi pendapat korang kat sini...