Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Thursday, July 08, 2010

Biskut oh biskut

Bismillah


u all ada tengok x iklan cheezels ni kat tv yang pasal biskut dia tu....
sapa yang xtau tu...balik rumah nanti tengok iklan tu k..biskut tu yang segitiga tu...
ni nak cerita sedikit...

Petang semalam g mydin...jalan2 kat tpr biskut..ternampak la cheezels punya biskut tu....


ni la brand biskut tu....tp yang umie search kat internet keluar ni jer..mesti xda lagi org wat n3 pasal bismut ni kan...hehhehe

ok..biasanya..umie dan mr. hubby memang alert pasal cop HALAL ni..x kisah la kalu ada cop HALAL....tp petang semalam...mr. hubby soh umie pilih nak makan biskut apa...then umie capai jer la cheezels biskut tu..x teringat langsung nak tengok cop HALAL nya padahal time ambik biskut Jacob tu nampak lak cop tu...
dah sampai kereta..buka then terus makan...baru nak belek kotak biskut..mr. hubby dah jamak 2 ketul gitu..umie pun sama baru terperasan sop halalnya diragui...yang cop HALAL tulisan jawi dan dibulatkan jer tu....
then mr. hubby terus kata kat umie...dah..xyah makan biskut tu...sampai je rumah terus buang dalam tong sampah...mr. hubby memang gitu..kalu dia beli mesti tengok logo halalnya..



nasib baik la umie beli extra biskut....dan rasa kecewa ngan cheezels biskut tu dah terubat dengan memakan Nuss ni....hehehhee



sedap tau biskut ni....ada coklat dengan ketulan kacang Hazel..umie ni memang penggemar coklat..lebih-lebih lagi ada extra kacang..kalu makan kek pun gitu...asal ada kacang ngan coklat je..mesti sedappp..ehhehe...u all try la...

ni kilang Munchy's yang buat..kat Tongkang Pechah, Batu Pahat...ni kampung mr. hubbby...
bak kata mak mertua umie..mana-mana boleh jumpa biskut ni sampai kan dia g umrah pun makan biskut jenama ni jugak..glamour betul..hihihiihi

No comments:

Post a Comment

meh la kongsi pendapat korang kat sini...