Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Thursday, June 10, 2010

Suka baca novel tak?

Bismillah....

Mesti u all suka baca novel kan...umie pun suka tp sekarang ni dah jarang dah baca...
dulu kalu dok rumah boleh peram dalam bilik menghabiskan masa baca novel ni...

tp..umie nak tanya u all la..u all suka x baca novel org putih ni? maksudnya selain novel BM la...atau pun u all Suka baca novel bahasa Cina..hehhe...
tak dalah...novel org putih je...

kalu makcik umie..dia memang faourite baca novel Org Putih ni...
dia jarang beli tp dia akan pinjam kat kedai..dia sewa la kiranya....kdg2 dia bawa 1 beg utk stok 1 bulan..kadang-kadang dia baca buku 1 bulan lebih kurang 10 buah buku..byk kan..

dia sebenarnya cikgu matematik tp rajin baca buku org putih...makcik umie tu x kawin lagi..lagipun umur dah lajut gak..nak pencen dah pun..so dia adalah masa nak baca buku..
walaupun dia x kawin tp kebajikan adik-beradik, anak saudara dia memang dia jaga..she's nice....

umie pulak sekarang nak berjinak-jinak gak la nak membaca buku org putih ni..sb nya nak improvekan bahasa inggeris umie ni ha...

umie ni boleh baca, tulis tp kurang nak berckp..ahhaha sb mb segan kot....pelik kan..itulah realitinya..sesetengah org..boleh cakap tp x reti nak tulis karangan ..hahhaa..so kalu nak improvedkan bahasa ni dengan lebih cepat..so kenalah rujuk kamus atau translater..sekarang umie guna Google Translate dan Citcat.


sekarang ni pun umie tengah marathon baca novel BI ni..tajuknya
"Diamonds Are a Girls Bestfriend But Money can Be Her Worst Enemy..."

InsyaAllah..kalu dah bis baca ni nanti..nak beli lagi la novel lain pulak...

JOM...KITA SAHUT KEMPEN MARI MEMBACA..


1 comment:

  1. Dalam senarai buku novel yg aku miliki dua jer novel Inggeris iaitu Daughter's promise n Return of Vampire..tpi penulis x ingat la sbb buku tu kat kampung...novel Melayu banyak...tpi kalo buku bacaan umum dalam BI tu banyak plak..paling aku suka History of God ngan Tony Blair...dalam buku pasal Tony Blair ni la aku thu yg gerek nya masa sekolah dulu org Scotland kelahiran Malaysia....

    ReplyDelete

meh la kongsi pendapat korang kat sini...