Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Tuesday, June 15, 2010

mudah tersentuh hati

Bismillah....

sejak dua menjak ni...ramai org pregnant...baru kawin 2-3 minggu pun dah pregnant...
umie yang dah setahun lebih ni ..xpregnant pun lagi..alhamdulillah..umie redha dengan ketentuannya...n3 ni adalah kesinambungan ngan n3 baby 4.48kg

Jumaat lepas my SIL bersalin di Hospital Sg. Buloh n on Saturday umie dan r. hubby gerak ke hospital nak tengok baby..tp syg..baby x dibawa naik lagi...

then pergi la gi on Sunday sbnya my MIL bermalam kat rumah..so harusla bawa my MIL ke hospital lagi sb on Sunday my SIL akan discharge on that day...lagipun umie dan mr. hubby nak bawa balik my MIL balik ke Bt Pahat...

kenapa la umie rasa tersentuh hati la apabila tengok baby tu...airmata memang dah bertakung dah..kalu tu la baby umie kan best...lepas pegang baby..umie pun relax kejap dan minta izin kat mr. hubby nak g toliet..sampai je toilet...jatuh juga airmatanya...
sedih sgt..ime tengah wat n3 ni pun airmata memang dah bertakung dah..begini la perasaan kakak umie dulu..menunggu selama 6 thn baru mengandung tp setelah mengambil anak angkat...adakah umie akan begitu gak?




umie rasa tersisih sgt tp terpaksa menahan hati jer lah..tu semua lumrah kehidupan...ceria di wajah tidak seceria di hati..hanya Tuhan dan org yang memahaminya jer yang mengetahui kekurangan dan kelebihannya....

time ni pun umie tahan je airmata..wajah seolah-olah menipu diri sendiri tatkala hati berasa sgt berkecil hati...
apabila org lain bertanyakan soalan bila nak dapat baby...?? sungguh berat mulut dan hati nak menjawab...padahal org bertanya tu sendiri yang tahu jawapannya...

umie pernah menjawab soalan tu kepada seseorg dengan kasar sekali..sb rasa hati ini terluka dengan pertanyaan begitu...umie pernah jawab..kalu lah anak itu boleh di beli dan di uli seperti tepung..memang umie dah buat tanpa perlu u all nak soal...tp semua tu umie x boleh nak buat..umie just boleh berusaha dan tawakal, redha dengan kehendaknya...org boleh soalkan apa-apa soalan dan jawapan tp..boleh ka u all nak soal apa yang Allah lakukan??? u all fikir la sendiri...




5 comments:

  1. rezeki belom sampai lagi..insyaALLAH andai dah sampai rezeki nak menimang cahayamata .. akan ade lah nnt tu..sabar banyak2 eh..ni semua dugaan dari yang maha esa untuk menguji kesabaran dan keteguhan iman manusia..wallahualam..

    ReplyDelete
  2. sabar umie.. belom ada rezeki.. mana tau nanti rezeki umie dapat kembar 3! hehee.. takpe, usaha lagi okey!

    ReplyDelete
  3. kak..sabo la ek..ada hikmah tuh..nana doakn akk cpt ada bby..amin..

    ReplyDelete
  4. sedih pula bila baca...

    hmm...bersabar lah...insya'Allah ada rezeki umie nanti.. :)

    jom ke APA KATA HATI pulak,
    RENUNG-RENUNGKAN

    ReplyDelete
  5. sabar...lom gik dua tahun nak. kamek dah nak masuk 5 tahun mie. Insyallah.Yang penting enjoy dengan kehidupan yang ada di samping suami n jangan lupa berdoa disamping berusaha. Segala ketentuanNYA.Amin...

    ReplyDelete

meh la kongsi pendapat korang kat sini...