Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Wednesday, February 17, 2010

"victim of the story"

Bismillah....

wah..wah....pagi-pagi dah wat n3 gini..hebat ni...sblm ni tak pernah lagi umie cemarkan blog umie dengan n3 sentap....sentap ker n3 umie wat ni??? ooohh....tidak..belum sampai tahap sentap lagi....umie xnak cemarkan blog umie ni dengan n3 sentap takut nanti ada yang x bertahan lama dalam dunia blogging..asyik nak sentap jer kat org lain..hahhaha....tengok la sekarang ni...ramai dah stop blogging sb ada yang x berpuas hati...sapa makan cili dia yang terasa pedas...hahhaha
tp ada blogger yang umie tabik la...org sakit hati kat dia pun tp dia tetap maintain jer..kan Cik Epal kan....(sori la Cik Epal...guna nama Cik Epal..tp umie memang tabik la...still makin bertahan)

Sekarang ni..dunia dah akhir zaman... mcm² boleh berlaku...bunuh-membunuh la..benci-membenci la...buang anak la..byk lagi la...nak senaraikan kat sini..sehari semalam pun xhabis...
sebenarnyakan umie confius la...entah apa dah jadi..angin, api, air dan tanah dari mana entah org wat sentap kat umie ni...hello...tolong la..be matured ok...ingat budak sekolah lagi ker....umie ni bukan tukang kipas tau..tak dan la nak pujuk² rayu org...bukan termasuk dalam bidang tugas umie k...lantak la kalu nak sakit hati kat umie sekali pun...buat rugi jer..bukan umie tau pun sbnya wat u all sakit hati ngan umie..rugi jer tau...tak mendatangkan faedah pun...hahahhaha

apa pandangan u all kalu ada org sakit hati kat u all then u all tak tau sebabnya????? kalu umie kan mcm satu kerugian je buat dia tau..mana x nyer...jumpa org tu..ckp² tentang keburukan org lain..tp padahal menyembunyikan keburukan diri sendiri...org jenis mcm ni...lepas tu suruh org berhati-hati pada org lain...sbnarnya nak ambik perhatian dan buat org simpati..."victim of the story" lah katakan...hahhahahahahha....umie rasa klakar la pulak...

dah lama gak umie fikir benda ni...sesuai sgt la "victim of the story" tu...dulu...time umie jadi jurulatih PLKN..."victim of the story" ni la yg ada di ajar pada pelatih PLKN dalam Modul Pembinaan Karakter...Contoh "victim of the story" ni adalah ambik je perkara yang paling dekat ngan u all....ok, umie bagi 1 contoh k....ada seorg kawan ni..dia asyik cerita yang dia kena kutuk ker, kena umpat keji org lain ker...dan yang sewaktu dengannya la....once org dengar cerita dia ni akan membuatkan org lain rasa bersimpati...rasa kesian kat pencerita tu...so...tu la di panggil "victim of the story" so..kepada jurulatih PLKN..kalu salah tu tolong betulkan yer..hehehe




Image Hosted by ImageShack.us

10 comments:

  1. umie awal pagi dah ngerepak. sekali sekala patut juak molah n3 sentap..salah satu cara kita nak merik warning ngan orang tertentu.

    ReplyDelete
  2. kak nor: hahhaa...ya nang benar ya...sb kmk awal pagi dah diat komen sentap kat fb gik...menyirap darah kmk...sabar jak la...

    ReplyDelete
  3. salam.. nau sentap? mai faham kau.. hehe.

    ReplyDelete
  4. umi, ha.ha..akak selalu kena juga cam tu..malas nak layan, penghabisan orang yang dok bercerita sana sini keburukan kita tulah dipulau orang...

    ReplyDelete
  5. unle: sentap dun maksud mcm marah la..hehhehe

    ReplyDelete
  6. kak yati: tu yang betul kak..tu la sekarang ni umie wat do no je la...

    ReplyDelete
  7. aiman x kesah.. ehehe.. buat do no ajerr..

    ReplyDelete
  8. penah jugak faced org sentap kat ina..ntah pape jee cam budak2 sedangkan lagi tua dari ina tp lagi dia wat sentap lagi laa ina wat bodo..lantak kau lee..hihi

    ReplyDelete
  9. lana: tu la..umie wat do no jer...

    ReplyDelete
  10. ina: hahhaa..klakar...dai pms kot.hahhaa

    ReplyDelete

meh la kongsi pendapat korang kat sini...