Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Thursday, February 04, 2010

Indonesian Cuisine - Ayam Penyet

Bismillah....

alhamdulillah..akhirnya...hari ni baru umie terbuka hati nak update blog ni..kesiannya....sunyi jer org datang blog umie kalu umie x update dan x masukkan n3 terkini....

so...hari umie nak wat u all terliur lagi boleh....hari tu...umie ada wat n3 pasal makanan iranian kan...so hari ni umie wat n3 pasal indonesian food lak...
mesti u all biasa dengar "ayam penyet" kan...kalu kat Kuching..dah melambak dah kedai ayam penyet ni..tp setakat ni x pernah lagi la umie rasa ayam penyet yang kat sarawak tu...ada gak diaorg kata "nasi lalapan" lebih kurang mcm ayam penyet gak.....
so..n3 ni pasal ayam penyet lah yer....dah masuk 9 kali umie makan nasi ayam penyet ni...bygkan lah u all...dalam 1 minggu..umi akan pekena ayam penyet ni 1x atau 2x seminggu..dalam minggu ni umie dah makan 2x...hari ni tadi umie lunch ayam penyet tau...mr. hubby yang tolong belikan sb ofizmate mr. hubby pun ada order gak...
umie dah siap-siap call ke kedai tu utk diorg readykan pesanan umie sebanyak 9 kotak...sb nak bungkus kan...kotak tu pulak bukan seperti kotak biasa tp dah mcm kotak fast food tu...sekarang ni umie dah jarang makan fast food tp lebih gemar nak makan ayam penyet ni...punya la sedap...sekali makan mesti nak makan lagi...pedassssssssss........


ni adalah gambar umie g tahun lepas..baru nak wat n3..hehehhe


ni lah rupa ayam penyet yang umie maksudkan tu...1 pinggan Rm10.90



ni kalu kita tapau @ bungkus...diorg akan letak kan dalam bekas gini


ni la rupa ayam penyet yang dah diletakkan dalam kotak tu....

so u all..jamu mata jelah yer..kalu nak g gak ke kedai ni....ni la alamatnya....

No.8-G-1 & 9-G-1, Syeksyen 9
jalan Medan Pusat Bandar 4A
43650, Bandar Baru Bangi,
Selangor

Tel 03-8925 3414

p/s: kalu nak wat tempahan awal pun boleh....(macam umie lak punya kedai..hehehhe)..kalu hari Jumaat memang ramai org makan kat sini..umie biasa tapau je..makan kat rumah...


Image Hosted by ImageShack.us

4 comments:

  1. tak penyet pun gambar ayam tu. ke memang macam tu?

    ReplyDelete
  2. memang mcm tu en adam....dah nama ikut org indon...heheh.....tu ayam kanpung....

    jeogrimjow: x makan ker?

    ReplyDelete

meh la kongsi pendapat korang kat sini...