Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Sunday, January 31, 2010

mutiara oh mutiara

Bismillah....

dah 2 minggu umie balik dari KK tp ceritanya x bis lagi..step by step nak kena biskan cerita pasal ni....
time di KK x sah kalu x beli mutiara...so umie ada la borong sikit mutiaranya...ni pun boleh habiskan rm500 jugak la utk mutiara yang umie belikan ni...meh kita tengok apa yang umie beli k....


rantai ni utk kakak dan anak saudara umie..diorg nak rantai ni so umie belikan jelah...rantai ni murah je...lebih kurang RM100 gak nak belinya...ni pun beli kat pasar malam kat Sinsuran tu..kalu peg KK mesti diaorg tau tempat ni dan boleh bertawar-tawar lagi tu....mr. hubby umie sambil geleng kepala xnak campur tengok umie bertawar...see the leg la kalu tawar menawar ni...hehhehehhe
ini adalah rantai pemberian seorang kenalan baru...umie banyak habiskan beli di kedai dia...so dia hadiahkan rantai mutiara air masin ni untuk kenang kenangan untuk umie...thanks Lin...Lin ni adalah warga negara Filipina yang telah berkahwin dengan warga Malaysia..anaknya sungguh comel dan wajah mirip org Cina ma...Hope suatu hari nanti boleh g sabah lagi dan berjumpa dengannya.....


Ini adalah pemberian daripada mr. hubby..thanks mr. hubby sayang...rantai ni umie dan mr. hubby yang requestkan nak campurkan dengan kristal upah utk rantai dan gelang ni adalah berbeza dan rantai dan gelang ni menggunakan 2 string mutiara..kalu yang dah siap pun ada gak..harga pun lebih kuranng sama je...yang umie punya ni pun mencecah RM140.oo..umie menggunkan mutiara air masin...

yang ni pulak mutiara air masin...umie beli ni untuk nak ikat jadi cincin sb umie pernah tengok kakak umie ikat emas dan gunakan mutiara ni.....1 biji mutiara ni RM80.00 sebiji...


selain tu umie ada gak umie belikan kesongsang ni utk mak dan kakak umie.....

rantai, mutiara dan kerongsang tu umie beli di kedai Jamilah ni...kedai ni memang glamour di KK sbb diaorg kata kedai ni mahal tp rasa berbebaloi dan x was-was nak membeli...dulu..kebanyakkan kerongsang dan gelang mutiara umie mr hubby belikan adalah dari kedai Jamilah di Jalan Sinsuran....dan Jamilah ni dah buka Cawangannya di 1 Borneo...


ni pulak umie hadiahkan utk mr. hubby dan ayah umie...ni butang baju melayu..yang mutiara tu utk ayah umie dan kristal tu utk mr. hubby....
so setakat tu je la umie nak ceritakan pasal mutiara oh mutiara ni.....kalu sesiapa yang baru pernah pergi KK mesti terbeliah tengok mutiara ni so jgn mudah tetipu yer...kena kali betul sblm membeli....kalu mutiara air masin yang pure tu..yang boleh beranak org katakan tu boleh mencecah beribu ringgit tau...ok...tu je..


Image Hosted by ImageShack.us

No comments:

Post a Comment

meh la kongsi pendapat korang kat sini...