Follower

Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Monday, September 07, 2009

Emas ?? Intan?? atau Delima??

Bismillah....

Yang mana u all pilih, emas?? intan?? atau Delima??
umie rasanya nak delima je la...syukur alhamdulilah..
aiiittt....umie bukan ckp pasal barang kemas tau tp pasal yang ada kat bawah ni....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


mungkin sesetengah org x pernah tengok buah delima kan...ni ha umie tunjukkan kat sini. umie baru kali ke2 makan buah delima ni...1st time kat Sarawak tu pun buah ni susah nak dapat.
ri Sabtu umie dan mr. hubby keluar..nak beli barang nak bawa balik Sarawak. setiap kali umie keluar rumah, umie memang berharap dapat la jumpa buah delima ni...tp last2 xda...
tp entah kenapa, sabtu lepa..umie g KL, xda niat pun kat dalam hati nak makan buah ni sb berapa kali dah keluar nak p cari xdapat...alhamdulillah...Tuhan makbulkan juga niat umie nak makan buah ni..semenjak kawin ri tu..kenapa umie asyik fikir pasal buah ni je..dah pesan kat kawan ofis, kalu jumpa tolong belikan untuk umie tp xda juga...diaorg kata..kat chow kit ada la jual buah ni..mcm mana nak g sana, jejak kaki kat sana pun xpernah...



Time on the way nak balik ke Stesen LRT Masjid Jamek tu..umie lalu kat depan mydin sebelah Maybank tu..kalu dah memang rezeki umie...alhamdulillah dapat juga umie beli buah delima tu 2 biji..sebijinya Rm5.00..then jurujual tu mendoakan umie semoga ada rezeki untuk umie...umie Ammminnn kan je...insyaAllah...
so apa lagi, lepas berbuka tu umie makan la buah delima ni dengan lahap yer...hehehehe...xda tinggal 1 pun..umie habiskan..umie bagi 1 butir buah delima tu je kat mr. hubby...boleh gitu...?? hehehe...dia yang xnak makan..so umie habiskan lah...
biji buah delima ni seperti gigi..suka tengok...mula-mula nak makan, rasa sayang je..last2 telan jugak akhirnya...lepas ni xda umie nak ngigau-ngigau nak makan buah ni lagi sb dah sampai hajatnya..semoga Allah akan memberi rezeki dan memakbulkan doa umie semasa time makan buah tu sb buah delima ni adalah salah satu buah yang terdapat di dalam syurga..kenala memakannya dengan penuh perasaan dan menghayati makanan tu heheheh...
so kalu nak tau lebih lanjut mengenai buah delima ni meh la clik kat bawah ni...
.
.
.




Image Hosted by ImageShack.us

7 comments:

  1. buah delima ni mmg sedap..klu tak silap kat k4 ada jual la umie..kat mydin pn akak penah jumpe...dulu masa mengandung mmg cari buah ni...

    ReplyDelete
  2. uit..
    saje kasi teliur..
    xbaik tauuuuuuu...

    ReplyDelete
  3. mun mek, mek maok emasssssss, emasss dan emasss. nak jd mami jarum bah..hehehe

    ReplyDelete
  4. Owh ye...td mek ngomen out of topic...hahaha. neyway, mek paling suka koh mkn buah delima tok. biji² buah nya kedak telo ikan jan ka mun x salah mek..hehe

    :P

    ReplyDelete
  5. **ayu...g la beli..karang meleleh air liur anak karang..hehehe

    ReplyDelete
  6. zie..aok eh...kedah telur ikan pun ada juak...hehe

    ReplyDelete

meh la kongsi pendapat korang kat sini...