Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Monday, August 03, 2009

6.30 petang

Bismillah.....


Apa tu 6.30 petang tajuk n3 nyer tu...meh umie bagi tau apa nyer tu k..6.30 petang tu time umie makan malam petang tadi..awal ke x awal tu??? Bagi sesetengah org mesti ckp awalkan..ada yang makan lepas maghrib..lepas isyak...tp umie ni fleksible..kalu siap masak time tu..time tu jugak la umie akan makan...xda tangguh-tangguh tau...time makanan tengah2 panas tu better makan terus..kalu dok panas 2-3 kali tu xda khasiat dah sb tu la umie kalu boleh masak cukup-cukup je...kalu rasa nak makan lagi esok..masak lagi esok..lagi pun mr. hubby umie x suka kalu panaskan dalam microwave..dia kata panasnya bau lain..lain mcm mana tu..hehehe..xperla..so tengok je la lauk simple yang umie sediakan untuk makan malam umie ri ni tadi...


ni menu utama umie malam ni tadi..tomyam segera..hahaha..
mana x nyer..kiub tomyam maggie kan ada..senang je

kemudian umie ada terung goreng ngan pencicah nyer..
feveret umie ngan mr. hubby...

ni la yang umie idam-idam kan ni..timun dan pencicah kuah rojak Mak Bee yang didatangkan khas oleh Kak Ain dari sungai Petani...hehehe..thanks Kak Ain sebab sudi tolong belikan umie kuah rojak ni..umie teringin sgt nak makan...pucuk di cita ulam mendatang...betul ke x la yang umie sebut ni...nasib baik la mr. hubby call umie tanya nak pesan apa sb dia kat kedai yang baru buka kat Blok A berdekatan rumah umie tu..nasib baik la ada timun tu..kalu x kempunan la umie...apa lagi berselera la umie makan..hehehhe..seeedddaaaappppp....


p/s: dulu kalu ada kak shar...dia balik kampung je umie akan pesan beli kuah rojak ni....umie pernah wat stok kat rumah sampai 12 bekas kuah rojak ni sb nak simpan bawa balik kampung...rindu la kat kak shar...kalu kak shar ada kat sini lagi... boleh la jadi pendengar setia umie kan...hehhehe..miss u a lot kak shar..

Image Hosted by ImageShack.us

1 comment:

meh la kongsi pendapat korang kat sini...