Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Saturday, May 02, 2009

Janji tetap Janji

1 Mei 2009...hubby umie telah menunaikan janjinye nak bawa umie jalan-jalan ke Port Dickson dan Seremban 2..Memandangkan dia nak tinggalkan umie sorang-sorang selama 2 minggu so hubby umie paksa dan rela hati menunaikan je permintaan umie..So umie telah buat keputusan nak jalan-jalan kat PD dulu then kemudian ke Seremban 2..kitaorang telah bertolak dari rumah seawal 830 pagi (awal ker...??). Tempat-tempat yang umie pegi adalah:


Teluk Kemang..ramai giler org kat situ dengan cuaca pagi yang panas..

Ni la gambaran pantai dan of ocz la empunya blog pun ada...

Kemudian..umie jejalan pulak ke Pantai PD..kat sini x ramai la pulak org mandi..then terus ke bandarnye..

Selepas balik dari PD tu umie ngan hubby singgah la seremban 2...nak g JJ nye..besar gak la JJ Seremban ni..Rasanya lebih besar lagi dari JJ Balakong atau pun kurang lebih macam JJ Bukit Tinggi, Klang.. Kat sini ada la jugak rembat 1 helai baju wat kenang-kenangan..

memandangkan time pegi tu adalah hari Jumaat..hubby berusaha jugak nak cari masjid nak solat Jumaat..hampir-hampir putus asa dah ni..Mula-mula tu masuk la simpang Bukit Kepayang..byk gak la keta parking kat jalan tu..ingatkan ada masjid..rupa-rupanya..bukan masjid(kuil)..last-last..umie dapat idea..so umie soh la hubby umie ikut org pakai songkok dan berbaju melayu yang x pakai helmet tu..akhirnya terjumpa gak masjidnya kat TBC (Taman Bukit Chenang..rasa-rasaya kot..hehehe). Alhamdulillah..syukur gak la jumpa masjid..kalu x umie mesti rasa gelisah..disebabkan umie la hubby x g solat jumaat..

post signature

3 comments:

  1. woww..kak umie merayau dgn hubby spai bukit chenang???? heheheh umah lama Mr.A kat sna..kuikuikui..seremban 2 umah baru Mr.A..kat vision homes..

    ReplyDelete
  2. alhamdulilah...sempat gk g solat Jumaat =)

    ReplyDelete

meh la kongsi pendapat korang kat sini...