Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Monday, October 03, 2016

LOBSTER

Assalamualaikum..

wahhh... malam baru nak mengupdate blog.. nak cerita pasal makanan pulak tu memandangkan dah lama gak umie tak post pasal makanan ni kan..hehehe

ada yang terliur ker... maaflah.. ni saja nak tunjuk... 

lobster ni umie tak beli kat sini(semenanjung) tapi di bawa dari sarawak.. hari tu kan family umie mai datang KL.. so diorg bawakan sekali la lobster ni..

Rami org dok tanya umie mcm mana nak bawa makanan laut ni ke KL..Actually umie bekukan dulu makanan laut ni dlm peti sejuk.. masa nak balik tu.. umei dah bungkuskan dengan newspaper dan kertas plastik bekas makanan tu then masukkan dalam luggage baju. balut dengan kain baju pun boleh. So far kalau bawa udang ni still okay lagi.. manis rasa udang tu still ada lagi..

tapi kalau umie bawa ikan dan memang pernah bawa balik ikan.. rasa ikan tu tak sama seperti yang kita makan di sarawak.. umie pun xtau kenapa. tu sebabnya uie jarang nak bawa ikan balik ke semenanjung..hehehe.. kalau nak beli ikan beli jer la kat pasar borong.. murah kot.. tp kalau udang dan lobster ni memang harga mahal kat sini kan...

pernah umie beli udang 10 ekor jer pun dah nak cecah rm10.00 tau.. bukan besar mana pun.. besar ibu jari jer kot.. tp dah masak.. udangnya kecut..hehehe



ok.. toksah la terliur tengok gambar ni k... kalau rasa terliur.. beli jer kat pasar borong..hehhehe




No comments:

Post a Comment

meh la kongsi pendapat korang kat sini...