Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Sunday, September 06, 2015

Meet My Best Friend

Dulu... blog ni setiap hari boleh update... kadang-kadang sehari boleh buat 2-3 entri pendek...
Semua nak cerita kat sini.. pada mulanya buat blog tak nak husband baca malu, segan, nak berahsia dari husband tp dah difikirkan.. sebagai isteri tak ada benda yang kita boleh rahsiakan dari suami... Suami umie pun pengunjung setia blog umie...setiap hari akan remind untuk update blog.. dia adalah penggalak umie untuk terus berblogging.

I'm turn 34 years this coming Oktober 2015.. how times fly so fast..then i have married with the only one lovely, caring, precious husband the whole in my life. I'm shared everything n anything about my job, my new friend and my best friend.

Ogos lepas umie outstation ke Kuching.. Kuching adalah destinasi favorite umie. Banyak kali pergi pun tak akan jemu. Travelling sorang-sorang pun umie tak kisah sb i have a lot of friends in Kuching. dan umie memang dah biasa.

Ted Baker London dari UK
Ted Baker London

Selain travel sorang-sorang.. beg ni pun umie bawa g mana-mana... ni tempat isi roti..hehehhee

MEET MY BEST FRIEND 

Mesti u all masing-masing ada best friend kan... saya juga... best friend yang start dari tadika, sekolah rendah, sekolah menengah, kolej dan rakan kerja.


Ni best friend umie... Namanya CMAH@Serimah Lias..kacukan Melayu dan Iban. Umie kenal Cmah dah lebih dari 20 tahun gak.. lebih kurang 21 tahun. Satu sekolah menengah dengan umie. Cmah ni disebabkan dia ada darah bangsa Iban, memang sangat fasih dan majoriti kawan dia dulu adalah bangsa Iban dan dia adalah salah seorang yang mengajar umie pandai bahasa Iban sampailah sekarang. kawin pulak dengan senior course umie time belajar di Politeknik Kuching Sarawak.
 
.Kami masing-masing belum dikurniakan zuriat dan Cmah ni memang easy going.. kalau umie ke Kuching dia memang akan temankan walaupun selalu busy dengan aktiviti sekolah sb dia seorang cikgu.

Aktiviti kami kalau dah berjumpa adalah makan...hehehe... byk benda nak borak.. kami jarang berwhatsapp, jarang berinbox di Fb, jarang bersms tp kalau dah jumpa memang tak akan habis ceritanya. tak bersms, tak berinbox di Fb dan tak berwhatsapp tak semestinya tak rapat tp kmk still keep in touch dengan cara kami sendiri.


Dialah juga yang perkenalkan umie dengan Sugarscarf.com ..heheheh.. kami punya hobi yang sama, citarasa yang sama. Sebab itu Allah dah tentukan kami akan kekal menjadi sahabat sampai ke Jannah.

Sahabat selamanya...


No comments:

Post a Comment

meh la kongsi pendapat korang kat sini...