Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Thursday, February 09, 2012

Putrajaya

Assalamualaikum....

Jom jalan-jalan Putrajaya.....


Jambatan Seri Wawasan..atau pun ada yang panggil jambatan sembilu sb dulu cerita sembilu asyik lalu ikut jambatan ni jer..sampaikan makcik umie datang dari Sarawak pun cari jambatan sembilu padahal namanya Jambatan Seri Wawasan.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Cruise Tasik

umie x pernah naik lagi..dah brapa kali dah try nak naik tp x berkesempatan..padahal kerja di Putrajaya dah nak cecah 6 tahun..Tinggal di rumah sewa dan quarter di Putrajaya dah 5 than..dan 1 tahn lagi dah start duduk rumah sendiri...

Time Belon Udara Panas bulan Mac nanti uall ramai-ramai dtg Putrajaya..mana tau dapat diskaun naik cruise ni...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Gambar yang umie nak tunjukkan ni bukan sebahagian..bukan suku tp kurang dari tu...jumlah quarters kat Putrajaya ni byk..selain tu ada gak rumah milik persendirian dan rumah duta kepada sesebuah kerajaan negera lain...dulu umie pernah menginap di Flat Hijau @ Flat Antarabangsa sb apa dipanggil gitu sb flatnya nak kata nampak hijau pun x jugak tp yang pasti..kat situ ramai gak warga asing... dan kos sewa rumah boleh thn mahal iaitu dalam RM600-700..maybe skrg ni makin mahal kot sb kalau yg fully furnished tu lagi la mahal...yang harga rm600 tu pun rumah kosong jer..dan berlantaikan simen jer...dan..kalau quarters ni ada menyediakan Rumah Transit..harga utk semalam pun murah jer..kalau nak tau lebih lanjut mengenai Rumah Transit ni just click here --- Rumah Transit BPH.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


ni pulak Masjid Putra dimana..baru-baru ni sambutan Maulidur Rasul Peringkat Kebangsaaan telah diadakan di Masjid ni...Masjid kalau org bukan Islam boleh jer masuk tp haruslah menuntup aurat dan jubah khas disediakan..bukan setakat org bukan Islam jer yang pakai jubah khas tu tp kepada sesiapa yang x pakai tudung, baju singkat walaupun pakai tudung pun digalakkan pakai...takut nanti ada yang tengok x berkelip-kelip karang..hehehhe...

ok..tu jer la yer..penerangan mengenai gambar kat atas tu...hehhee
lain kali datang la bercuti ke Putrajaya...heheh

tp hari ni...umie g jalan-jalan ke Lumut, Pulau Pangkor dan Teluk Dalam Resort...
utk riki tempat berkursus ofis umie...tata....
see u next n3..okay..







1 comment:

  1. salam;
    seronoklah kalau tinggal disinun..tapi mahal pula kosnya!!.

    ReplyDelete

meh la kongsi pendapat korang kat sini...