Follower

Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Tuesday, February 28, 2012

Muzium Chimney

Assalamualaikum....

untuk pengetahuan u all...
umie start dari sabtu-isnin..umie g bercuti ke Labuan bersama mr. hubby...

sampai di airport Labuan dah ada org tunggu...dia bagi pinjam keretanya kat umie dan mr. hubby...sb lagi pun keretanya tu jarang dia guna...lagi pun dia driver ofis cawangan kat Labuan.
naik kereta proton saga earoback...isi minyak penuh..pusing pulau tp mcm x berganjak jer minyak nyer..hehhee....1 bar pun x habis....

dapat jer kereta..umie dan mr. hubby terus check in kat Sara Hotel...ni dah booked awal...so..bayar then terus keluar..brg x masuk bilik lagi...
destinasi pertama umie pergi adalah Muzium Chimney..
namanya pun umie rasa mcm susah jer nak sebut...nak eja pun kadang2 terbalik gak M dan N tu..hehhe


muzium ni muzium arang batu...


ni bukan diding arang batu betul..ni utk pameran jer...muzium nyer lak kecik jer...
tp 2 tingkat..belah bawah tu khas utk arang batu jer..yang kat atas tu pulak utk sejarah Menara Chimney tu...tp umie x naik pun...seram pun ada..heheh...pekerja pun 2 orang jer...


ni pulak adalah Menara Chimney...Menara ni simple jer..ada tangga besi di dalamnya....tp dilarang keras utk naik ke atas tu...sehingga sekarang fungsi menara ni still xdapat dikesan lagi...kalau ikutkan penduduk di situ...namanya di panggil sebagai 'Punil' mengikut sumber yang umie baca di laman web Jabatan Musium Malaysia(JMM)..kalau nak tau lebih lanjut..klik jer laman web kat atas tu...

Lepas jer keluar dari musium ni umie g melawat lak kawasan yang berhampiran ngan musiam ni iaitu Taman Burung Labuan dan Pantai Batu Manikar....nanti umie sambung cerita lagi k...





No comments:

Post a Comment

meh la kongsi pendapat korang kat sini...