Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Tuesday, February 07, 2012

Doodle

Assalamualaikum...

Pasti ramai yang dah tahu..doodle tu aper kan..dulu pernah glamour org jual doodle ni utk cantikkan blog tp time tu umie xtau lagi apa nama kartun tu...entah mcm mana umie search gambar kartun tp keluar kartun doodle ni...

rupernyer memang byk dah org wat tutorial tentang doodle ni rupernyer...
hehhehe..lambat pick up betul la umie ni...

start dari minggu lepas...umie asyik praktis lukis doodle ni..kejap wat rumah..kejap wat org..memang payah jugak rupernyer yer..hehhe...mcm-mcm software dah umie wat..search kat youtube pun ada...

so...1st gambar yang umie publish kat fb adalah gambar kat bawah ni....hehhe

doodle ni umie lukis guna ms excel..mesti u all x percayakan kalau pertama kali dengar...
actually..kita guna shape jer nak lukis ni..hehhehe...try la wat..mesti seronok dan sepanjang hari nak menghadap benda ni jer...almaklum la..umie ni bukan ada benda nak wat pun kat rumah...
doodle yang kat atas tu adalah doodle 4 org sahabat umie termasukla umie yang pakai baju kurung pink tu...hehhehe..


ni pulak..member umie yang x pakai tudung kat atas tu nak doodle yang pakai jaket, seluar jean dan but hitam...disebabkan dia free hair..dia nak umie lukis shawl ala yuna..hahhaha...
klakar jer doodle tu kan..hehhee..umie just guna pain paint tool jer..nanti nka lukis lagi cantik untuk dia la..dia ni cikgu...



yang ni pulak kawan umie yang pakai baju oren tu...yang ni memang request pakai baju biru tp dia xtau pun umie lukis ddodle ni..
ada improvement la ckitkan..yang ni umie guna paint dan photoshop..


yang ni pulak..member umie yang pakai baju purple tu...cikgu sekolah..hehhee....


kalau nak try tu..meh la kita mendoodle...
ada 1 blog yang umie suka tgk doodlenya iaitu blog Wan Hazel
kalau nak tau lebih lanjut..try seach kat tpt lain lak k..enjoy your doodle...


2 comments:

  1. umi..tukang kan mejah..tijaw kau ah..btw, seluh link k..kau dh kak

    ReplyDelete
  2. @M@iRaB@bY

    insyaAllah kak mega...idak atang gak blog kan gak..hihihi

    ReplyDelete

meh la kongsi pendapat korang kat sini...