Follower

Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Sunday, January 29, 2012

Pavlova

Assalamualaikum...


Minggu lepas..umie ada try 1 resepi ni..
namanya Pavlova..
kalau u all search kat internet...garenti terliuq mcm tu gak la kes umie..tu ada member ofis beli pavlova ni..harganya RM75.00..besar gak la...rasanya saiz dalam 9" gitu la..

so..ada member ofis sorang la..bagi resepi yang dia p search kat internet suh umie try..apa lagi...so minggu lepas umie dah menerainya....
inilah hasilnya...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
rasa segan lak nak tunjuk....hehhehe

.
.
.
.
.
.
.


so...inilah hasilnya...ehehehe...
actually...kalau ikut resepi asal 1 jam nak bakar..tp mcm x lojik jer..last2 umie try n eror jer la...mula2 buat tu...kalau xreti memang sedikit hangus...tp alhamdulillah..umie berjaya membuatnya..
rasanya manis-manis..tp umie still failed nak wat topping dia sb umie guna wipped cream..masuk peti..mcm cair lak cream nye..nak kena try lagi ni...
bahannya so simple...gula, telur n esen vanila...jer...

so..kalau nak try tu..search la kat internet yer..bk version pavlova ni...resepinya pun byk....hehehe

selamat mencuba..





No comments:

Post a Comment

meh la kongsi pendapat korang kat sini...