Follower

Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Thursday, May 26, 2011

Padang Besar, Perlis

Assalamualaikum...

2nd time ke Padang Besar..
Padang Besar ni letaknyer di Perlis
kali pertama ke Padang Besar ni pun thn 2007...jalan nak ke sini pun ingat-ingat lupa gak..
dan mr. hubby baru 1st time pergi ke sana..

pada awalnyer plan nak ke sini memang xda..ingat nak ke Penang terus jer lepas kenduri..
balik dari kenduri mula-mula nak ke Bukit Kayu Hitam..then sepupu umie yang kerja polis kat Jelutong tu kata..dari g Bukit Kayu Hitam..better terus ke Padang Besar sb xjauh sgt pun...

ni umie ikut jalan ke Ladang Tebu yang terbesar di Malaysia..1st trip umie pergi dulu..tebunya dah naik tinggi...tp kali ni tebunya baru tinggi mcm padi..memang luas sgt dan cantik permadangannya...


Bersebelahan dengan Padang Besar ni ada jalan masuk ke Hatyai tp umie x masuk situ pun...
just shopping kat Padang Besar tu jer...
xdala nak membeli brg sgt pun sb just nak bawa mak jalan-jalan jer...


ni..dah penat pusing-pusing..mak umie pun bukan larat sgt nak jalan laju-laju pun..slow-slow jer..
dah la pakai baju kurung n jubah time panas terik..sabar jerlah...
yang penting kita enjoy...hehhehe
sesiapa yang dah sampai ke Kedah tu meh la datang terus ke Padang Besar ni..xjauh pun...

2 comments:

  1. kenak nya berjubah indah..sik panas kitak umie.

    jauh mak kitak berjalan..kamek pun belom sampei gik ke sia

    ReplyDelete
  2. @mummysyafie

    heheh..balit dari pengilan terus ke sia...yalah tek..dah alang2 dah di cnun..mun dapat cuti isnin ya tek maok juak terus ke langkawi...

    ReplyDelete

meh la kongsi pendapat korang kat sini...