Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Tuesday, April 05, 2011

Akhirnya balik juga...

Assalamualaikum....

Minggu lepas umie balik sarawak...
g melawat family..dgr kata nenek umie pun xbrapa nak sihat..selalu pitam...
sihatkanlah tubuh badannya Ya Allah..

kali ni umie dan mr. hubby balik naik MAS...tiket pun 6++..oklah utk 2 org..ada makan dan boleh bawa barang 20kg seorang..

kul 4++ pagi dah bertolak naik teksi ke airport...
mr. hubby call pakcik 1 ofis yang ada teksi..so..senang la ckit kalu tinggalkan kereta di rumah..
b4 ni pernah xda teksi..sb tanya kat kaunter katanya teksi on call sepanjang masa..so..ambik nom tel kaunter teksi putrajaya tu..tp dah call teksi pulak xda..last choice..bawa jerla kereta sekali parking kat Airport Air Asia..ni kes balik raya thn lepas...balik 2 minggu then time bayar parking..ambik ko kena charge rm4++.++...
umie dan mr. hubby memang dah tau dah harga rate utk parking tu..redha jer la..



sampai KLIA..perut lapar..so..terjah McD...
sory la u all..tunjuk pinggan kosong jerlah yer..dah habis dah makanannya...hehhehe




kali ni balik bawa 3 beg+beg roti+beg netbook+handbang =6 bag..hehehe
yang simpan kat bawah ada 3 jer...
u all tengok lah tu..nak cecah 40kg..nasib baik..heheh...bygkanlah u all..
buah mangga pun umie dan mr. hubby angkut bawa balik..hehehe
mana x berat..kalu naik air asia garenti dah kena charge..


muka xda perasaan...jasad kata nak balik tapi hati mcm berbelah bahagi jer..rasa x sedap hati jer...
sampai airport sibu..my sista n my bil dah tunggu dah..skrg jalan ke kampung dah ada jalan terus..1jam setengah jer perjalanannya...so senang la lain kali nak balik...

dari airport sibu terus ke bandar sb perut dah lapar..

pergi 1 kedai makan ni..makan ayam penyet tp nasinyer nasi ayam tp ayam nyer entah mcm mana ek..lain la rasanya...biasalah kan..lain tempat..lainlah resepinyer..hehee
dah sampai sibu..bukannya nak balik rumah terus tp meronda dulu kat sibu..beli buah dabai..g KFC kat Parkson..hhehe...siap jenjalan lagi tu..kereta memang dah penuh dah..nasib baik naik kenari..kalu naik kancil..memang x muat...heheh




4 comments:

  1. selamat tiba sudah..
    he he he..

    uisssh...byknyer barang bawa balik sarawak umie....almost 40kg tu...tp untung naik MAS kan..kalau naik AA...mau di charge lelebih tu

    ReplyDelete
  2. @ZanaNordin

    thanks zana..tu kira sikit tu..kalu biasanya byk brg umie borong..hehe..tu lah..kalu diikutkan untung lagi naik MAS sb kalu kira tambah tolak, lebih kurang jer harganya..

    ReplyDelete
  3. rmai org kata AA cas melampau..better MAS lg..tp sy tk pnh naik MAS..

    *dh add bloglist blogger ptrjya..

    ReplyDelete
  4. @MrS. F!zA

    naik MAS pun ok..hehhe...makan sedap..heheh.thanks sb masukkan umie dalam list tu...

    ReplyDelete

meh la kongsi pendapat korang kat sini...