Follower

Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Friday, December 24, 2010

Kluang Rail Coffee

Assalamualaikum....

Sabtu balik dari Mersing..singgah jap ke Kluang sb nak pekena roti bakar kat stesen keretapi Kluang yang glamour itew....
tp syg..sampai sana tutup la pulak...then mr pernah dgr yang boss dia pernah ckp yang kedai tu dah pindah tempat tp tpt barunya x sure..so on the way balik tu melilau gk la mata dan kepala tut...eh..silap...kepala umie ni mencari tpt barunya...rupa-rupanya kedai tu dah bukak kedai besar kat kawasan Pusat Perniagaan Tasik..yang umie ingat tp tu x jauh dari bulatan kat Jln Batu Pahat, Kluang...

meh tgk gambar..wajah baru kedai tu....



ada gak benda ni kat depan kedai...mcm mengalukan kita nak masuk....



keadaan dalam kedai yang still mengekalkan perabot dlm kedai...tp kerusi plastik dan bangku kayu mcm kat kedai lama tu xdalah cuma tukar kerusi yang lebih baru jer...
suasana dlm kedai ni bukan mcm tpt makan...tp rasa mcm pasar sayur..nak makan x selesa sb mcm bising jer..siapa pergi kedai kopi tu taulah suasananya....

yang x puas hatinya tu..umie order milo tabur..tp dlm menu tu xla dia label milo tabur tp nama lain..tp dia p bawak milo ais lak....sabar jer la...

order roti lak 4 biji...rasa still sama la cuma kalu time kat stesen keretapi dulu butternya sejuk2 letak dlm roti..tp kali ni umie tgk mcm ckit jer...hehehe...pandai lak umie komplen kan..biasalah customer....

so..inilah kedainya. bersebelahan dengan One Stop jer...sapa warga Kluang tu mesti tau...kalu u all lalu nak g bandar pun memang akan nampak kedai ni...so inilah the real Kluang Rail Coffee dan bukan francaisnyer spt di mana-mana shopping mall..hehhehe

2 comments:

  1. mun di kuching,kluang station tok ada di spring.

    best nar juak kampung abul dekat owh. sik dapat melepas rindu ngan parents dirik empun..atlis dapat melepas ngan in laws..

    ReplyDelete
  2. @mummysyafie

    kmk pernah g the pring x pernah makan sia..hehhe

    yalah tek..tp still juak x sama rasa ngan parent pun la...

    ReplyDelete

meh la kongsi pendapat korang kat sini...