Follower

Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Thursday, December 23, 2010

Mersing, Johor

Assalamualaikum....

n3 ke 2 utk hari ni tp n3 sebelah mlmnya pulak...
ni cerita minggu lepas..
Jumaat lepas umie cuti balik kampung(rumah mertua)..balik khamis mlm then ingat nak balik semula ke Putrajaya siang hari Jumaatnya tp xjadi...
last2 dapat emergency call lepas subuh..plan nak balik cancel..

1st time..tenghari Jumaat..bertolak ke Mersing...1st time sampai..dgn xbawa camera godang..mcm sehelai sepinggang jer...(memang pergi sehelai sepinggang pun)
umie, mr. hubby dan mak mertua umie pun ada sekali...x sempat nak balik ke Batu Pahat then cadang nak bermalam di Mersing jer..paling senang..tido jer la kat Hotel Seri Malaysia ni...



ni lah 1st Hotel Seri Malaysia yang umie pernah duduk...sblm ni x pernah pun nak tido hotel ni..biasanya tido kat hotel bajet jer..hehhe..ni siap sarapan sekali tp x g sarapan pun..tido lagi beshhhh....hehhehe

Bandar Mersing ni kecik jer...tp rasanya besar lagi bandar kat kpg umie la..tp sesuai dgn taraf hidupnya la..harga brg pun sama gak ..hehhee..yang pergi pun ke Giant jer...
mlmnya cari tpt makan..agak blur2 gak la..biasalah mlm..kalu tpt x biasa tu susah gak la nak cari...last2 g makan kat satu tempat ni..umie pun x ingat apa namanya...kat pesisir sungai jer kedai makan berderet tu...

lepas dah kenyang makan...balik hotel antar mak mertua sb dia nak berehat..umie dan mr. hubby g keluar lagi sekali sb x puas lak nak ronda-ronda...sempat lagi sampai ke Air Papan...
umie x imagine pun Air Papan ni apa..rupa-rupanya pantai..kuat jer angin nyer...member umie kata pantainya pasir halus dan cantik..entah la..g pulak mlm..xnampak papa pun..yang ada org, pokok nyiur, hotel pun ada tau...memang dekat sgt kat pantai...



lepas tu g Jeti ni...mlm xda apa kat sini pun..ingatkan nak survey la harga tiket ke Pulau Tioman ker tp syg..kaunter dah tutup...

memandangkan kaunter dah tutup..sekian dulu la cerita n3 umie kali ni yer....
harapan umie agar ada lagi peluang umie nak g mersing lagi sb x puas lak nak tgk pantainya...hehhehe


tata..titi..tutu....


p/s: kalu ada kesempatan umie nak g Kota Tinggi lak la..tu jer tpt yang umie x pernah pergi..
mula-mula dulu ke JB pun dah 2x, Batu Pahat..memang tiap bulan balik tok sah nak kata, Pontian pun dah sampai..siap g Tjg Piai(Penghujung Selatan), then Segamat..baru bulan lepas ikut mr. hubby g outstation then yang terbaru...adalah Mersing....

No comments:

Post a Comment

meh la kongsi pendapat korang kat sini...