Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Friday, June 25, 2010

Sukanya comment ni...

Bismillah....

Akhirnya berjaya gak umie wat komen ni...byk dah umie blogwalking tp blog Liyana ni jer yang umie faham cara nak watnya..hehhehe...

so kepada sesiapa yang nak try tutorial ni..try la..kalu ada problem dan dah berjaya tu, jgn lupa maklum umie k...




1. Login ke Dashboard--> Layout- -> Edit Html

2. Click Check pada "Expand Widget Templates" (kalu umie x perlu tick tu tp depend on your blog la..try n erro..hehehhe)

3. Cari kod di bawah ini (Ctrl-F):



]]></b:skin>



4. Paste kod di bawah dan paste di atas arahan ke 3.


#comments-block{
margin:0;
padding:0;
}
#comments-block .comment-author{
background:#ff6699 !important;

-moz-border-radius-topleft: 10px;
-moz-border-radius-topright: 10px;


padding:5px;

font-size:15px;

font-weight:bold;

border:1px solid #ff6699;
}
#comments-block .comment-body{
margin: 0;

font-size: 17px;

border-left: 1px solid #ff6699;
border-right: 1px solid #ff6699;
margin-top: -5px; /*position*/

padding: 5px;
}
#comments-block .comment-footer{
margin:0;

font-size: 13px;

font-weight: normal;

margin-bottom: 20px;

border-left: 1px solid #ff6699;
border-right: 1px solid #ff6699;
border-bottom: 1px solid #ff6699;

-moz-border-radius-
bottomright: 10px;
-moz-border-radius-bottomleft: 10px;

margin-top: -12px; /*position*/

padding: 5px;
}
#comments-block .deleted-comment{
font-style:italic;
color:gray;
}
#comments-block .comment-author a{
color:#ffffff !important;
}
#comments-block .comment-footer a, .comment-body a{
color:#ff6699 !important;
}

5. Save.

6. Adjust komen pada Setting->comments dan seperti gambar di bawah.




7. Lepas tu Save.


nota kaki: Tutorial yang umie try dari Liyana ni umie dah edit balik sb ada erro..so nilah hasil yang jadi..still sama cuma ada kelainan sedikit je umie ubah..anyway..thanks Liyana


7 comments:

  1. ur welcomeee <33 hihi berkongsi kan amalam mulia ewah :P

    ReplyDelete
  2. umie..nakpa di test kitak tok? tutorial tok nak ne sigek? konpius mek

    ReplyDelete
  3. @mummysyafie
    kak nor..tutorial tok pasal comment nak di polah kmk tok...

    ReplyDelete

meh la kongsi pendapat korang kat sini...