Follower

Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Wednesday, April 21, 2010

Al-Musawwir

Bismillah...

Tengahari ni umie baru ada kesempatan nak update blog selepas marathon ke blog kawan-kawan..
mula-mula tadi memang xda idea nak wat n3 apa..tp tengah marathon tu baru ada idea nak wat n3..

n3 ni xdalah special pun tp just utk berterima kasih je...

ada budak ofis umie ni..budak laki..muda dari umie..boleh dikira adik la dia ni...
memang anggap mcm adik je pun...

dia ada bagi pinjamkan pada umie sebuah buku
Tafsir Sufi dan Fadhilat 99 Asma' Ul-Husna
...
dia dah beli buku ni thn 2007..time tu dia tengah lepak kat 1 kedai dan org jual buku ni pada dia...so petang semalam dia bagi kat umie buku ni utk dibaca...

mungkin dia tengok umi sejak kawin dah setahun ni umie x pregnant lagi then dia bercerita la ada satu nama dalam Asma' Ul-Husna ni boleh diamalkan utk berusaha mendapat zuriat...
sebenarnya..nama-nama tu semuanya elok-elok dan bagus utk diamalkan...
sekarang ni pun umie masih lagi membaca buku tu...

dalam buku yang umie baca ni stp nama-nama tersebut ada penerangan mengenai 99 nama tu dengan detail sekali..
so kalau sesiapa inginkan zuriat seperti umie ni amalkan
Al-Musawwir
maksudnya: Yang Menciptakan rupa makhluk - Allah s.w.t menentukan bentuk dan rupa makhluk-makhluk-Nya yang beraneka rupa.

Fadhilat membacanya "Ya Musawwir" bagi pasangan suami isteri yang belum dikurniakan anak, akan mendapat anugerah anak yang diingininya.
Membaca "Ya Musawwir" ini sebaliknya mengikut petunjuk pengalamannya berupa puasa selama 7 hari bagi isteri dan 3 hari bagi suaminya serta membaca Asma ini sebanyak 21 kali setiap kali berbuka.

InsyaAllah..semoga ibadat kita ni diterima oleh Allah s.w.t. yang pentingnya kita berusaha...



4 comments:

  1. umie, bagus betui info ni..leh ina kongsi dgn kawan ina..

    anyway pasal kos tu, latest aisy masuk pasal kahak tu total almost 3k..bagitau kawan tu, suruh dia minta doc asmuni..doc tu ok lah..sangat lemah lembut dan explain mcm2 kat kita..

    ReplyDelete
  2. thanks umie
    sgt berbaloi info nie...
    sharing is caring...

    ReplyDelete
  3. info yg paling bagus dn brguna...sya dh amalkan..alhamdulillah isteri sya dah positif..masyallah...maha agung dan maha kaya mu ya allah...

    ReplyDelete

meh la kongsi pendapat korang kat sini...