Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Tuesday, March 16, 2010

♥ Menghitung hari..detik-demi detik ♥

Bismillah...


hehehehe..gelak boleh x? hehhehehe....
umie sekarang ni tengah menghitung hari ni...
tengok x peta Sarawak kat bawah ni...










Tahun ni umie memang asyk berjalan-jalan dan ronda-ronda je kerjanya dengan mr. hubby....
best tau dapat spend time together-gether with my loving husband..hhehehe

so...manakah tempat yang akan umie tuju...?? 2 minggu lepas umie g Melaka..so minggu ni ke Sarawak...

ok..tanpa membuang masa..umie nak mention kat u all yang umie akan balik kampung pada 18 Mac 2010 sehingga 23 Mac 2010

balik kampung kali ni x lama pun..6 hari jer..biasanya kalu balik 10 hari-15 hari...

balik kali just melawat keluarga then attend my best friend wedding di Kampung Selalang...





so ini la mape perjalanan umie balik ke Sarawak...Kampung umie terletak di kawasan yang umie bulankan biru tu...namanya Kampung Belawai..dari KL umie akan naik flight dari KLIA/LCCT ke Sibu Airport lebih kurang 1 jam > gitu...then dari Airport Sibu umie akan naik taxi ke bandar sibu dengan kadar bayaran RM35.00...Sarawak x guna taxi meter tau...

Then dari Bandar Sibu umie akan naik samada bus RM7.++ ke Sarikei(bulat hijau) atau samada naik express/feri ke Tanjung Manis RM2+.++. Kalu naik bus ke Sarikei kena naik Bus Borneo warna biru putih( kalu x silap umie warnanya la...). Sampai je Bandar Sarikei naik lak express ke Tanjung Manis RM9.00 dan mengambil masa selama lebih kurang 1 jam >...

Dari Tanjung Manis ke rumah umie lak kena naik van sewa atau kereta lebih kurang 25km, RM4.00 dan akan dihantar sampai ke depan rumah...

So..mcm mana..bykkan transport umie nak kena naik baru leh sampai rumah...tu la kalu nak balik kampung umie cuti pjg lagi best...kadang-kadang ada gak terdetik kat hati ni nak pindah balik Sarawak dan nak duduk kat kampung tp memandangkan jawatan hubby umie tu memerlukan dia duduk di bandar sb terhad..kalu umie melambak jawatan ni..nak kerja kat kampung pun boleh...

tp..biarlah berkorban dulu..susah-susah dahulu..senang-senang kemudian...boleh gitu..

Sebenarnya umie ni duduk kat perkampungan nelayan..tp ayah umie bukan nelayan pun tp bekas guru dan petani jer..then sekarang ni dok rumah jer.. sekarang ni memang dah musim ikan..balik ni nanti memang xkan makan makanan lain kecuali makanan laut jer...

hmmmm...x sabar dah nak balik ni..byk benda nak wat dan byk makanan dah umie fikir nak makan ni..hehhehe...boleh...??

3 comments:

  1. salam

    wah bestnyer... balik kg. Bagus umie ni..siap bagi lakaran atas peta. Orang macam saya ni memang tak tahu mana lokasi kawasan yg orang cerita sebab tak pernah sampai. Nak buka peta tiba2 rasa tak larat pulak. Jadi.. cara umie ni ada manfaatnye hehehe....

    ReplyDelete
  2. hehehe...kak irtiyah, ni time rajin..b4 ni pernah gak cerita pasal perjalanan balik kampung tp just ada ayat her la..gambarnya xda..heheheh

    ReplyDelete
  3. aslkummm! eyhh hello untie umie.. :) hafiz here..
    hafiz orng singaporee.. nnt tahun depan on jan2012 hafiz nak g jalan2 sendiri kat sarawak sane myb jumpe kawan:) and its my first time g sarawak. hafiz nak tawu if hafiz nak tingal kat sarawak kan at least 5 days rase2 kalo hfiz bwk rm1k cukup tak? hotel kat sne mahaal2 tak? kwn hfiz ni die orng sarikei die tgl dekat2 dgn jalan alamanda. so harap2 untie umie leyy tlg bg cadangan. :) ni email hafiz, tarobob@hotmail.com.
    looking forward for ur reply ! :) aslkm

    ReplyDelete

meh la kongsi pendapat korang kat sini...