Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Friday, March 26, 2010

makan dan makan lagi dan lagi...

Bismillah...


Mesti u all dah muak tengok umie show off makanan je kat u all kan..hehhehe
bukannya apa..umie nak share ckit la menu yang umie makan time kat kampung...
alhamdulillah...semua makanan yang umie ingin makan tu memang mak umie akan sedia upaya sediakan..biasalahkan..anak menantunya ni jarang balik..kalu balik tu teringin gak la merasa air tangan mak kan..hehhehe

so kat bawah ni antara menu yang mak dan kakak umie sediakan..hehhehe



ni bubur asyura..bukan bulan asyura pun mak umie selalu buat gak..kalu wat bubur asyura..mak umie selalu sedekahkan pada jiran²...
time umie balik..ramai la saudara mara umie akan berkumpul..makan-makan kat rumah...




ni pulak pulut nasi@nasi pulut...warna hijau gitu..hehehe...ni mak umie watkan sendiri...sedap tau..time nak balik kpg hari tu..byk makanan umie teringin nak makan...bukan mengidam pregnant tau tp mengidam sb lama dah x makan...hehhehhe






ni pulak kek yang baru kakak umie wat..nama kek ni kek internet...entah kenapa la kek ni nama gitu..tau la adiknya ni suka surfing internet..hehhehe..sedap..mb kakak umie pun baru try buat kek ni sb resepinya pun umie ndak ada lagi..hehehhe





ni pulak choklat cheese..yang puith tu cheese...akak umie suka beno wat kek cheese ni...

rumah umie...xyah tunggu raya..memang kek sentiasa ada sb org tempah memang ada...lagi pun kakak umie ni cikgu..kalu ada je time nak cuti sekolah..ada jelah tempahan dari cikgu² yang nak balik bercuti ke Semenanjung...lagi pun kek ni tahan kalu letak dalam peti sejuk...

so u all...jgn terliuq tengok gambar tu yer..kepada sesiapa yang pregnant dan mengidam tu, umie xnak bertanggungjawab lah yer...hehhehe

No comments:

Post a Comment

meh la kongsi pendapat korang kat sini...