Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Thursday, May 14, 2009

Apa pendapat anda...

:20:mcm mana umie nak mulakan cerita ni yer...gini la..umie ada sorang member:09:..mungkin dari sesetengah kawan umie memang kenal nga dia ni...umie kenal dia sejak tahun 2007 lagi..Sometime dia dok asyik fikir nak berhenti kerja kerajaan je sb dia fikirkan bahawa kerja dia sekarang ni membosankan..:14: ada satu waktu tu dia fikirkan nak jadi kerani je sedangkan dia dah berpangkat besar..i don't know la dia ni..bersyukur ke tidak dengan kejayaan dia sekarang ni..

kalau umie..umie dah bersyukur dengan apa yang ada sekarang ni..mungkin kita dilahirkan dengan takdir yang berbeza-beza then rezeki kita pun gitu gak.. kawan umie ni dah byk kali gak la ckp nak berhenti kerja tp masih terfikir-fikir kalu berhenti kerja..dia nak wat per?:08:tau x dia ckp apa kat umie...dia ckp nak jual nasi lemak...boleh ker dia nak wat kerja tu..b4 ni dia pernah cerita ngan umie..kalu boleh dia nak kerja sendiri..xnak ada org arahkan dia..tp umie memang tabik spring...toiiiinnngggg...toiiinnngggg.....:04:kat dia la..kalu pasal kerja dia memang bagus..dia seorang yang berdedikasi dan komited ngan kerja..

kalu la pendapat korang dia ni..nak bagi nasihat apa kat dia ni yer..umie pun dah blur dah ni.. help me please.....:24:

post signature

8 comments:

  1. jgn bhenti kej..betapa sshnya org lain nk keje gov..soh dia aply jwtn lain..or pindah jbtn ,tukar angin

    ReplyDelete
  2. hehehe...suruh le kwn umie fikir masak2, fikir pro n con seblm buat keputusan. now ni tgh gawat2 x yah le berhenti dulu.

    ReplyDelete
  3. **mrs bubu

    umie ada ckp gak ngan dia gitu tp still ckp nak berhenti..


    **kak ain
    yang ni umie x bagi tau lagi kat dia.betul gak kan..kalu gawat ni..org nak beli nasi lemak dia pun xda duit kan...

    ReplyDelete
  4. ramai gak name ain ni ek..hmmm..kwn umie tu blh nk resign tp dengan syarat, dia mesti ada simpanan utk sethn sementara dia merancang utk wat sesuatu..disamping tu dia kena pastikan yg dia tak de utang2 lain..

    ReplyDelete
  5. **ainharul

    memang ramai kak..tu x campur lagi housemate umie dulu ada 2 org nama ain 1 rumah...ain myvi dan ain pjg..hahaha

    ReplyDelete
  6. umie... btul ckp ain tuh..skrg ni ekonomi down mmg kena pk masak2... ckp dia bertahanlah... tp yg penting kena ikhlas... nak mulakan bisnes mmg senang kalo ada duit tp bkn senang nk ambik duit dr poket org... so pkr2kanlah...

    ReplyDelete
  7. Umie...
    Kalau betul la dia nak kerja sendiri sbb tak suka kerja bawah orang, make sure dia kena kuat. Macam Na ni...dulu pun sebelum Na ambik keputusan nak buka business...Na fikir masak2. Na minta pendapat ramai orang.

    Dia kena ingat, once dia dah kerja sendiri...dia kena buat habis-habisan. Sbb dia bukan makan gaji lagi. Tiap hujung bulan, dah takde pendapatan tetap yang dia biasa dapat sebelum ni...

    Satu lagi...solat istikharah...minta tuhan beri petunjuk...

    Ada banyak lagi na nak share dgn umie coz Na dah banyak mengharungi cabaran bila kerja sendiri ni.

    Maybe nanti na boleh share kat email...

    ReplyDelete
  8. **dhan n Na


    thanks atas pendapat tu..umie pun byk kali gak tanya soalan gitu ngan dia sampai dia blur nak jawab soalan umie...wait n see je la dulu..apa tindakan dia selepas ni..dia kata kalu dia x berhenti kerja..mb dia akan cuti tanpa gaji..

    ReplyDelete

meh la kongsi pendapat korang kat sini...