Follower

Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Tuesday, February 17, 2009

Biro Tatanegara

Dah seminggu umie tak update blog ni... 12-16 Feruari 2009, umie pegi BTN di Kem Rekreasi Raja Intan Suraya di Sg Siput, Perak...jauh jugak la tempat tu dari KL tp kalu ikutkan..ikut jalan dari Kuala Kangsar dekat la sikit..
Best la jugak program nyer sb sebelum ni pun umie pernah la jugak join PLKN dan mengajar Modul Kenegaraaan. Faci umie advice kat umie kalu nak join Faci untuk Modul Kenergaraan di BTN kena wat kursus lanjutan Kenegaraan sb umie dah pegi dah Training of Trainer (TOT) Modul kenegaraan... Kesianla tengok faci tu time refleksi last day tu..dia menagis mengenangkan org melayu sampai gitu sekali nak menjatuhkan sesama melayu...kalu sesiapa yang pernah pegi kursus BTN ni dengan memberi sepenuh perhatian kepada ceramahnya..mesti rasa terharu giler-giler..semangat patriotik tu makin bertambah...tambah...gua ckp betul tau..
Tempat ni x jauh dari Empangan Temenggong..boleh nampak jer dari kem ni..kat sini just ada perkhidmatan celcom dan digi jer..saper yang guna maxis tu..minta maaf je la ye..
Berkursus kat sana lebih kurang 5 hari 4 malam mcm x terasa jer..peraturan pun x ketat mcm BTN yang umie pernah dengar dari kawan-kawan umie. Dengar kata dulu hp pun fa
ci pegang..Memandangkan semua yang ikut kursus ni ikut arahan so..hp kitaorg boleh simpan sendiri. Dah hp ada..xda pulak org nak msg atau call umie..boring nyer..Di Kem ni boleh gak nak wat aktiviti memancing dan menjala ikan..airnyer sejuk...Inila wajah member-member serumah ngan umie..diaorg ni dari Putrajaya, Perak dan Penang..Maya, Sheila, Alma, Fais, Darshini dan Arina.



No comments:

Post a Comment

meh la kongsi pendapat korang kat sini...