Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Sunday, December 27, 2015

Terasa Sangat...







3 hari lagi nak masuk tahn baru dah...azam baru semua dah terlaksana ker? ker semuanya nak carry forward mcm umie..hehehe..anyway, happy new year..

Tiap-tiap hari umie dengar suami umie bebel sb tak update blog..

Actually umie ada 2 blog yang nak kena update tetapi memandangkan masa tidak mengizinkan nak hadap hari-hari.. so beberapa bulan gak tak berupdate dan fb pun kadang-kadang umie update dan nak tengok pun apatah lagi..hehhehe.. time cuti dok rumah jer boleh nak tengok..

Sejak tukar ke ofis baru ni byk benda nak kena settlekan dan berbanding di ofis lama.. cepat settlekan kerja then boleh buat kerja lain tp di ofis baru ni memang nak kena hadap jer kerja tu sampai berhari-hari baru boleh settlekan..

Pernah gak ada dari ofis daerah cakap umie peram kerja.. hanya Allah jer tau perasaannya dia cakap macam tu.. semua orang banyak kerja tp kena pandai la nak manage macam mana pun. Kerja ni kalau ikutkan sampai bila-bila pun tak kan selesai..tp alhamdulillah.. umie tak la melenting sangat dia kata gitu sb anggap la dia tengah mengalami perubahan hormon mengandung walaupun kata-kata yang di semburkan kat umie memang sampai terasa kat hati.. nak marah tak boleh.. tp sb tahan marah la airmata pun keluar..

Kalau boleh jangan la buat orangn gitu tau... walaupun umie ni tak pernah mengandung tp umie tau perasaannya mcm mana memandangkan kandungannya bermasalah tp cara nak sembur tu kena profesional la sikit. Nak marah orang lain tp disemburnya kat orang lain.

Umie doakan dia supaya diberi hidayah dan moga kandungan anaknya kali ni akan menyedarkan ibunya supaya mulut tu kena jaga sikit, kena berhati-hati apabila bercakap supaya hati orang lain tak terguris.. Disebabkan dia mengandung umie boleh lagi berdiam diri walaupun hati kena hiris, disiat-siat sampai berdarah jer rasa ni.

Hopefully, inilah kali pertama dan terakhir umie jumpa orang seperti tu, padahal kenal umie pun tidak just berbalas whatsapp dan call itu pun sb kerja sahaja.





4 comments:

  1. haha orang boleh kelaka apa jak koh deng. biar lah jak. banyak juak blog di update ktk bah? lamak sik singgah sitok eh. baruk start2 gk update tok

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq singgah.. tok blog personal.. 1 gik blog utk kmk share pasal shaklee.. boleh al singgah bloh kmk 1 gik http://athiyyah-hannani.blogspot.com

      Delete
  2. kak umie! nana blogwalking jumpa blog kak umi..cantiknya blog kak umie..jgn lupa singgah blog nana pulak ye =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai nana... tq nana singgah..akak br jer nak update balik blog ni..

      Delete

meh la kongsi pendapat korang kat sini...