Menu

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Wednesday, March 06, 2013

Kenapa sy join shaklee???

Assalamualaikum...

Hari ni umie terdetik hati nak berkongsi kenapa umie yakin dengan untuk memilih shaklee sebagai pilihan umie... ni pengakuan ikhlas dr umie tau..maaflah kalau n3 ni terlalu panjang..

Sebelum umie kenal produk ni.. umie try produk utk detox dr shaklee.. ni pun pegawai kat ofis umie iaitu pn soraya yang suggestkan itu pun kalau x silap umie bln 11 gitu... then dah habis makan vitamin ni.. on januari.. ada kakak yang umie dah lama, kenal dia start dr umie wat bisnes tudung lagi dah.. memang dia yg selalu jualkan tudung yg umie jual... dia minta umie wat kan 1 blog dia.. katanya nak buat blog utk bisnes shaklee.. nak buat yg simple2 jer.. pada masa yg sama.. umie wat sikit research la pasal produk shaklee yg lain.. dan sampai satu masa tu umie rasa seronok pulak baca testimoni yang diaorg buat.. dan blog pertama yang umie jumpa adalah blog mamafaiz.. best pulak bc blog dia..hehehe...

Dalam nak wat blog tu.. umie tanya2 la jugak pasal shaklee ni pada kak aida yg minta umie watkan blog dia tu... dia xda berniat pun nak ajak umie join shaklee ni cuma umie yg bertanya dia apa yg sebenarnya sistem yg shaklee ni buat..

So.. dia terangkanlah serba sedikit pasal MLM shaklee ni tp xla detail sgt..tp umie boleh gambarkan MLM ni mcm mana..sb b4 ni umie pernah join CNI dan Tupperware... tp serius tau.. umie xtau pun strategi MLM diorg ni mcm mana. Lagi pun umie beli just utk pakai sendiri jer...

Dlm masa 3 hari umie wat keputusan nak join Shaklee.. time tu pada 30.1.2013..umie sampaikan hasrat nak join shaklee pada mlm tu dan.. esoknya 31.1.2013.. umie officially dah join shaklee..

Umie start la promote omega memandangkan time tu omega tengah ada promo buy 6 free 1.... pada mulanya agak mencabar sb rasa malu dan segan.. nak tag org pun xberani.. takut org tak suka... tp alhamdulillah.. ramai jugak kawan berminat nak beli...

Umie xdapat lagi 1st income umie.. apa yg umie akan sentiasa ingat adalah
.. sharing is caring.. dan share secara ikhlas nak bantu org selesaikan masalah adalah sesuatu kelegaan bagi umie.. kdg2.. x blh nak tgk kawan2 mengadu kat fb yg diaorg tgh sakit...mesti nak suggestkan produk kat dia.. umie suggestkan sesuatu produk tu melalui pengalaman individu lain yg boleh kita guna untuk penyelesaian masalah bagi org lain.. mana tau boleh membantu kan...

Baru sebulan berkecimpung dlm bisnes ni mcm seronok pulak. Nak kata sb dpt income tu xjugak sb 1st income pun umie xdpt lagi... tp seronok sb dpt bantu kawan2..

Kepada kawan2 yg sekarang tgh bekerja.. nak cari income lebih dan surirumah yg saja2 duduk rumah xda wat papa.. boleh la try berbisnes dengan shaklee...

Satu kelebihan shaklee yang umie rasakan adalah.. rakan2 dlm bisnes shaklee ni.. mengajar kita lebih mendekati Allah, doa..tawakal dan berusaha... apa yg kita usaha itu yg kita dapat... kalau ada yg berminat nak join shaklee...di alu-alukan... nak taip pjg kat sini apa yg kita kena buat secara ikhlas dan bukan keterpaksaan terlalu pjg la pulak... kalau nak tau lebih.. blh pm umie....umie boleh terangkan serba sedikit seperti upline umie buat sblm ni...


InsyaAllah...
posted from Bloggeroid

No comments:

Post a Comment

meh la kongsi pendapat korang kat sini...